Львівські чиновники не переконали суд у тому, що можна не платити за поганий ремонт дороги, бо вже підписали акт виконаних робіт

26 Лютого 2013

Львівський апеляційний господарський суд не задовольнив апеляційну скаргу Залізничної райадміністрації Львівської міськради на рішення господарського суду, яким її зобов’язали сплатити “Корпорації будівельних підприємств “Львівінвестбуд” майже 59,5 тис. грн боргу. Про це повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначено у постанові, у 2011 році Залізнична райадміністрація замовила поточний ремонт прибудинкових, внутріквартальних доріг та тротуарів вулиці І. Виговського на понад 285 тис. грн. У листопаді 2011 року будівельники виконали робіт на 59,5 тис. грн. Чиновники адміністрації без зауважень підписали акти виконаних робіт, однак не розрахувалися. Через рік, у жовтні 2012 року, “Львівінвестбуд” направив до адміністрації письмову вимогу оплати, однак гроші все рівно не отримали, тому й звернулися до суду.

У суді представники Залізничної адміністрації відсутність оплати пояснили тим, що “Львівінвестбуд” вчасно не виконав роботи у повному обсязі, що призвело до руйнування вирівнюючого шару асфальтобетону та звело нанівець виконані попередні роботи. За їх словами, це підтверджується гарантійним листом від 17 листопада 2011 року, в якому ремонтники зобов’язалися усунути недоліки максимум через вісім днів.

Однак, як з’ясував суд, Залізнична райадміністрація прийняла роботи і підписала акт без зауважень через день після гарантійного листа – 18 листопада. Ще через місяць комісія чиновників передумала і вирішила, що роботи таки виконані неякісно та не у повному обсязі, відтак вирішили не платити гроші за вже підписаним актом.

Судова колегія критично оцінила запізнілий акт про виявлення недоліків, тому апеляційну скаргу Залізничної райадміністрації постановили залишити без задоволення. Тепер єдиний шанс чиновників не платити гроші — це позитивне оскарження постанови до Вищого господарського суду України.