У Львівській області відміняють тендери на постачання кам’яного вугілля

25 Лютого 2013

Жоден з чотирьох тендерів на закупівлю кам’яного вугілля, які були опубліковані у Віснику державних закупівель цього року, не відбувся. Торги відмінялись з двох причин: «допущено менше двох учасників» або «неможливість усунення  порушень,  які  виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».

Торги відмінили відділи освіти, молоді та спорту Перемишлянської та Турківської райдержадміністрації, Бродівська центральна районна лікарня, Добромильський професійний ліцей.

Минулого тижня сайт «Варіанти» опублікував інформацію з власних джерел про те, що очільник Львівської області Михайло Костюк має намір добитися від місцевих рад рішення про передачу Львівській ОДА повноважень на проведення тендерів. Пояснювалось це необхідністю «здешевлення вартості вугілля та покращення контролю за його якістю».

Відмінені також і більшість інших торгів на закупівлю палива.  З 29 оголошень за 2013 рік лише у 8 випадках було закуплено бензин. Найпопулярніша причина відміни торгів, як і у випадку з вугіллям, «неможливість усунення  порушень,  які  виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель».