Борг у 4 мільйони не заважає “Львівській залізниці” купувати рибні делікатеси по 500 гривень за кіло

18 Лютого 2013

ДТГО “Львівська залізниця” у 2012 році купувала без конкурсу рибну продукцію ціною до 520 грн за кілограм. Про це стало відомо з «Вісника державних закупівель».

У звіті про закупівлі вказано постачальника, дату договору, загальну суму закупівлі, кількість кілограм та ціну, натомість, відсутня інформацію про повну назву продукту. Наприклад, у ПП “Еталон” залізничники замовляли рибну продукцію по 160 грн, 162 грн, 177,5 грн, 200 грн, 207 грн, 493,24 грн за кілограм. А у ТОВ “Фенікс” – по 520 гривень за кілограм.

“Наші гроші. Львів” запитали у “Львівської залізниці”, яку саме рибу купували. Ми отримали відповідь, яку наводимо дослівно: «…інформація щодо придбання залізницею рибної продукції, що здійснювалось на підставі укладених господарських договорів, визначена в цих договорах конфіденційною і такою, що не підлягає розголошенню без згоди на це інших сторін”.

Окрім того, за логікою залізничників, при зверненні із запитом потрібно вказувати, де саме отриману інформацію будуть використовувати. “Оскільки запитувана вами інформація не становить суспільного інтересу, не є публічною {…} зважаючи на те, що вами не доведено до відома залізниці з якою метою така інформація збирається, змушені відмовити у задоволенні вашого запиту”.

Яку саме рибу полюбляють залізничники, залишилось загадкою. Найдорожчі рибні продукти, що присутні на львівському ринку – королівський морський язик по 473 грн за 300 грам. У львівському інтернет-магазині можна також купити камбалу Тюрбо по 245 грн/кг, лобстери — по 370 грн/кг, осетр — по 180 грн/кг, філе морського окуня — 310 грн/кг, чорні тигрові креветки – по 427 грн/кг.

Згідно даних «Єдиного державного реєстру судових рішень», ДТГО «Львівська залізниця» має борг у сумі 4 млн 435 тис. грн по оплаті товарів та послуг. Це загальна сума за позовами, в яких було прийнято рішення про стягнення коштів з «Львівської залізниці» протягом 2012-2013 рр. Також є низка судових справ проти підприємства, які наразі перебувають у процесі розгляду.