Львівський інститут купив Audi A6 за півмільйона з мішком для лиж і сноубордів

12 Лютого 2013

Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок 5 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Ніко-Захід» на придбання автомобілю Audi A6 2.0 TDI за 547 тис грн. Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на «Вісник державних закупівель».

В технічних вимогах до автомобілю вказано, що він має бути сірого кольору, а салон – чорний. Для декорації салону має бути використаний чорний рояльний лак, сидіння – оббиті шкірою Alcantara, панелі керування – з алюмінієвим оздобленням.

Шести канальна аудіосистема на 10 динаміків «з відмінною якістю звучання» повинна мати потужність 180 Вт, сабвуфер розташовано в ніші заднього колеса.

Окрім підсвічення простору для ніг, дверних ручок, мають бути також світлодіоди для полегшення посадки і висадки в темряві.

Підвіска авто має бути пристосована до поганих доріг. Машина за допомогою ультразвукових датчиків повинна подавати сигнали при паркуванні переднім та заднім ходом.

Обов’язковою вимогою до автомобілю є наявність мішку для транспортування довгомірних предметів. Як вказано в технічних вимогах, мішок має вміщувати «до 4 пар лиж до 200см в довжину або 2 сноубордів».

НДІ, який знаходиться на вул. Донецька у Львові, проводить державні випробування вітчизняних та імпортних препаратів, які реєструються в Україні. Директором з 2007 року є член-кореспондент Української академії аграрних наук Ігор Коцюмбас. У 2011 році державний НДІ мав річну виручку у розмірі 14,35 млн грн., даних за 2012 рік ще не опубліковано.

Нагадаємо, прем”єр-міністр Микола Азаров 1 лютого повідомив через сторінку в Facebook про заборону державним установам купувати автомобілі.

«Я заборонив всім бюджетним організаціям це робити. Діє режим суворої економії. А коли десь є спроби окремих чиновників це робити, то, по-перше, вони не пропускаються через органи Казначейства, а, по-друге, чиновник після такої спроби звільняється з займаної посади », – заявив прем’єр.