“Авіасу” Коломойського не щастить і у Львові. Тепер його викинули з 4-мільйонного тендеру

08 Лютого 2013

Комунальний заклад Львівської облради “Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” за результатами відкритих торгів замовив дизельного пального та бензину А-92 на 4 млн 345,6 тис. грн у ТОВ “Золотий екватор”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Дешевшу пропозицію ТОВ ВТФ “Авіас” відхилили через відсутність відбитків печаток та підписів на кожній сторінці, яка містить текст.

Як повідомляли “НГ. Львів”, цього тижня “Авіас” викинули ще з одного тендеру за те, що той не вказав переліку заправок.

Згідно дослідження “Наших грошей”, обсяг підрядів на поставку пального, отриманих ТОВ ВТФ «Авіас» з групи Ігоря Коломойського в січні 2013 року на тендерах державних та комунальних установ, в 35 разів менший від показників минулих років. Зокрема, в січні цього року «Авіас» уклав угоди на постачання палива на 2,54 млн грн. Тоді як в січні 2012 року компанія виграла тендери на 90,09 млн грн, в січні 2011-го – на 89,00 млн грн.

ТОВ «Золотий Екватор» належить до сфери впливу бізнесмена Ігоря Єремєєва, група «Континіум». Як повідомляли «НГ» підприємство «Золотий Екватор» на ринку з’явилось лише у квітні 2011 року і з того часу почало з завидною регулярністю вигравати державні тендери на закупівлю нафтопродуктів по всій території України. Згідно витягу з ЄДРПОУ ТОВ «Золотий Екватор» засновано двома офшорними компаніями з Кіпру – «ОВГ Оіл Вест Лімітед» та «Даркод Оверсіз Лімітед». Ці «кіпріоти» також є засновниками ТОВ «Континіум-Укрнафто-Ресурс», ТОВ «Вест Ойл Груп» (WOG), ТОВ «ТД «Континіум-Галичина».