Дубневичі не вийшли з колійного бізнесу: продали лише одну з КРТ професійному ліквідатору з Харкова

06 Лютого 2013

Львівські бізнесмени Дубневичі, автори знаменитого “анкеру закладного”, заявили про продаж свого надзвичайно прибуткового бізнесу. Однак, як з’ясували “Наші гроші. Львів”, брати “злили” проблемну частину свого колійного бізнесу професійному ліквідатору. Усе інше лишили собі.

Витяг, отриманий в управлінні реєстрації Львівської міської ради, підтверджує, що “Корпорація Колійні ремонтні технології” продана харків’янину Івану Радику і тепер носить назву – “Корпорація Східні колійні системи”. Зміни до установчих документів внесли 23 січня.

Однак створена у 2011 році “Корпорація КРТ” досі, через агропромислове підприємство “Львівське”, належить братам Дубневичам. Ярослав Дубневич також досі є співзасновником ТОВ НВП “КРТ”, яке й зараз є власником патентів на окремі деталі для рейкових скріплень.

Не відбулось змін і у власності кіпрської KRT Investments LTD, яку заснували у квітні 2011 року. І яка також має низку патентів на промислові зразки деталей для колійних скріплень. На зв’язок братів Дубневичів з цієї «іноземною» компанію вказують не лише схожа назва, але й те, що певний час директором Energypoint Holding Limited був наближений до братів Юрій Пастернак. Відтак патенти, а це, напевно, основна цінність виробничої компанії, і далі залишаються в руках Дубневичів.

Зрештою, виглядає на те, що нового власника мало цікавить виробництво. Іван Львович Радик, якому продали фірму. Основна професійна діяльність 32-річного юриста — це ліквідація проблемних підприємств.

Повну версію розслідування читайте тут.