Власник невеличкої автостоянки заплатить за план одного з найдорожчих кварталів Львова

04 Лютого 2013

Розробкою і фінансуванням детального плану території, обмеженою вулицями Винниченка-Просвіти-Короленка-Личаківська, займатиметься ПП «Кемпі-плюс». Відповідне рішення 25 січня ухвалив виконком Львівської міськради.

Територія, визначена рішенням виконкому, належить до числа найбільш престижних дільниць Львова – тут, зокрема, розташований комплекс будівель Львівської облдержадміністрації і облради.

ПП «Кемпі-плюс», директор Орест Жеребецький володіє ділянкою у 18,5 соток землі на вул. Короленка, 8а. Свого часу цю ділянку ПП «Кемпі-плюс» орендувало у Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2, облаштувавши там автостоянку.

Ділянку заасфальтували і звели там будку для охоронця площею 6,8 кв. м, після чого звернулись до управління  комунальної власності ЛМР з вимогою включити ділянку до переліку об’єктів, що підлягають приватизації.

Після низки судових засідань, справа дійшла аж до розгляду у ВАСУ,  ПП «Кемпі-плюс» вдалося довести, що асфальтове покриття і будка є… об’єктами нерухомості, а тому компанія має право юридично закріпити за собою право на земельну ділянку, на якій розташовані ці «об’єкти нерухомості».

В серпні 2012 року виконком ЛМР уже розглядав питання про надання права ПП «Кемпі-плюс» зайнятися розробкою і фінансуванням детального плану, однак тоді ухвалив негативне рішення, оскільки з’ясувалося, що «ПП «Кемпі-плюс» має намір збудувати на місці автостоянки багатоповерховий житловий будинок.