Львівське управління Нацбанку знайшло дизпаливо по 12 гривень за літр (ДОДАНО)

25 Січня 2013

Управління Національного банку України у Львівській області за результатами запиту цінових пропозицій підписало договір з ПП “ОККО-Бізнес” на 125,4 тис. грн на постачання палива та моторної оливи. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Зокрема, придбали бензин Аі-95 по 12,35 грн/л, А-76/80 – по 11,75 грн/л, дизельне паливо — по 11,87 грн/л. Також “ОККО-Бізнес” має поставити 61 л моторної оливи Castrol (по 101 грн), та два види оливи Fuchs (30 л по 80 грн та 9 л по 79 грн).

Ціна на пальне, придбане у “ОККО-Бізнес” Львівським відділенням Нацбанку перевищує середньоринкові. Навіть у роздріб на автозавправках “ОККО” у Львівській області пальне продається за дешевшими цінами. Станом на 24 січня, літр А-95 коштує у них по 12,29 грн, А-76/80 — по 10,69 грн, дизпаливо — по 10,39 грн.

Дешевшу майже на 20 тис. грн пропозицію ТОВ ВТФ “Авіас” відхилили через те, що товариство пропонувало паливо за скретч-картками.

Після публікації цієї інформації до “Наших грошей. Львів” надійшов лист від Управління Національного банку України у Львівській області, в якому сказано, що “договором про закупівлю товару, укладеного з ПП “ОККО-Бізнес” (далі – Договір) встановлені граничні ціни на бензин та паливо дизельне. Придбання здійснюється відповідно до чинних (діючих) цін на автозаправних станціях (далі – АЗС), але не вище ніж вказані у Договорі. З тим, що передача бензину Аі-95, А-76/80 та палива дизельного здійснюється за діючими цінами на автозаправних станціях, але не вище, ніж вказані в Договорі, можна ознайомитись в запиті цінових пропозицій, який опублікований у державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та розміщений на веб-порталі Уповноваженого органу”.