Власник «Родинної ковбаски» судиться з «Укрпоштою» за право дешевої оренди

22 Січня 2013

Олег Баран, власник торгової марки «Родинна ковбаска», намагається відстояти в суді право орендувати у центрі міста приміщення площею майже 400 кв. м за 16 тис. грн. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно реєстру, 7 лютого в Апеляційному суді Львівської області відбудеться розгляд скарги на рішення Господарського суду Львівської області у справі за позовом  Львівської дирекції ДП «Укрпошта» до ТзОВ «Віса-Ог», яке належить Олегу Барану.

Суд першої інстанції визнав позовні вимоги львівської пошти необґрунтованими та безпідставними, а договір оренди державного нерухомого майна № 132 від 21.08.2012 р. – чинним.

Згідно з договором,  ТзОВ «Віса-Ог» орендує у Львівської дирекції ДП «Укрпошта» 385 м кв. у приміщені на вул. Словацького, 1,  з яких 346 м. кв. призначено для обслуговування закладу громадського харчування, а 38,8 м. кв.  – для розміщення непродовольчих товарів, алкогольних та тютюнових виробів. Орендна плата складає 16 тис. грн на місяць.

На сусідній вулиці Дорошенка за такі гроші також можна винайняти приміщення для ресторану, але площею 78 кв. м. Тобто вартість оренди 1 кв. м комерційної нерухомості у центрі Львова становить приблизно 200 грн. на місяць. Олегу Барану вдалось домовитись за набагато більш вигідну ціну – 41 грн за кв. м. Як саме йому це вдалось, залишається невідомим – Олег Баран не піднімає слухавку.