- NGL.media - https://ngl.media -

Прорахувались на 12 мільйонів: на таку суму непередбачені обставини збільшили кошторис житлового комплексу

25.12.2012 @ 09:45 в Новини

Приватне підприємство «Львівдах» для завершення будівництва житлового корпусу з їдальнею для Західного реабілітаційно-спортивного центру в селі Яворів Турківського району отримало ще 12 млн грн. Це кошти на додаткові будівельні роботи, які не були передбачені в початковому проекті будівництва та виникли через «непередбачувані обставини».

Сам проект, тендер на який підприємство «Львівдах» виграло в червні цього року, коштував 11,99 млн грн, – повідомляє «Вісник державних закупівель».

Серед непередбачуваних обставин виявились зміни в  «…частині рішень інтер’єрів, опалення та вентиляції, водопостачання та каналізації, димовидалення та слабкострумових мереж, а саме: зміна заповнення віконних та дверних прорізів; зміни до внутрішнього опорядження приміщень; теплопостачання – передбачено під’єднання житлового комплексу з їдальнею до теплової мережі котельні, як резервне живлення» тощо.

Це вже другі зміни в проекті, оскільки до проведення останніх торгів, вартість комплексу вже перевищила тендерну документацію на суму в 230 тис. грн.

Розбудова Західного реабілітаційно-спортивного центру – спеціалізованої спортивної бази для спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору ведеться з 2008 року, загалом замовлено робіт на суму 106,71 млн грн. [1] Минулого року тут вперше пройшов Чемпіонат з зимових видів спорту. У січні 2013 року повинен відбутися етап кубка Світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів паралімпійців.

Саме проведенням змагань тендерний комітет обґрунтував те, що кошти на завершення робіт виділені за процедурою закупівлі в одного учасника, бо проведення відкритих торгів призведе до збільшення термінів будівництва.

В обгрунтуванні закупівлі відсутня інформація про те, чому кошторис збільшився вдвічі.

ПП «Львівдах» з червня минулого року зареєстровано на Івана Кіцило, відомого як працівник львівської взуттєвої фабрики, активіст Майдану-2004. Директор – Іван Рудницький.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2012/12/25/prorahuvalys-na-12-miljoniv-na-taku-sumu-neperedbacheni-obstavyny-zbilshyly-koshtorys-zhytlovoho-kompleksu/

URLs in this post:

[1] замовлено робіт на суму 106,71 млн грн.: http://nashigroshi.org/2012/06/01/v-sportyvnyj-tsentr-dlya-invalidiv-vkladeno-vzhe-ponad-100-miljoniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.