Освітяни Івано-Франківщини скасували 6-мільйонний тендер з порушеннями

14 Листопада 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Західний кур'єр

Департамент освіти і науки Івано-Франківської обласної державної адміністрації розірвав договір із підприємицею Вікторією Трощук після публікації «Наші гроші. Львів».

Нагадаємо, 10 листопада редакція повідомила про порушення в закупівлі матеріалів для облаштування місць тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб на майже 6 млн грн.

Так, підприємиця, яку обрали переможницею, у своїй пропозиції вказала товари не у тій кількості, які вимагав департамент. Відповідно, її б мали відхилити. Ці ж помилкові дані внесли й до укладеної угоди. Плутанина відбулась не лише у кількості, а й у вартості товарів, в результаті чого мали б закупити, наприклад, ножі по 2,8 тис. грн чи підноси по 5 тис. грн кожен.

Вже наступного дня після публікації, 11 листопада, департамент розірвав договір із Вікторією Трощук. Підставою вказали  «неможливість усунути помилки допущені при проведені закупівлі та укладанні договору».

Вікторія Трощук зареєстрована у Нетішині Хмельницької області. Раніше вона працювала у Львівській міській раді, у департаменті розвитку. Договір із івано-франківськими освітянами – це було перше її замовлення від бюджетників, хоча вона брала участь в закупівлях із осені минулого року. У документах на Prozorro ми не знайшли інформації про її досвід у постачанні подібних чи інших товарів.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.