У Яворові віддадуть 40 млн грн на ремонт доріг підряднику без власної техніки

04 Листопада 2022

Фото ілюстративне

Яворівська міська рада (Львівська область) з початку вересня уклала 23 угоди  із ТОВ «Вельт капітал» на ремонт місцевих доріг. Загальна сума договорів становить 39,9 млн грн.

Ця фірма неодноразово ставала героєм публікацій «Наші гроші. Львів». Зокрема, ми писали про змову фірми на торгах з іншими учасниками на ремонті доріг у Брюховичах та реконструкції колишнього Російського культурного центру.

А волинська агенція «Сила правди» ще минулого року зауважила, що ТОВ «Вельт капітал» отримало підряд на ремонт набережної у Шацьку, не маючи власної техніки.

Місцеві дороги на території Яворівської територіальної громади «Вельт капітал» також планує ремонтувати обладнанням, що належить ТОВ «Сімбо капітал». Останнє не бере участі у державних закупівлях, але є постійним субпідрядником для «Вельт капіталу». Власником «Сімбо капітал» є Богдан Москаль, він також здає в оренду «Вельт Капітал» приміщення у селі Малехів. Цікаво, що здає він його не напряму,  а через свою матір Квітославу Радик, яка «діє в його інтересах». Вона також є співвласницею ТОВ «Ресурс капітал Д».

Ще одна фірма-подруга «Вельт капіталу» – ПрАТ «Ковельське ШБУ-63». У них підрядник орендуватиме техніку. Співвласником «Ковельського ШБУ-63» є син колишнього начальника Служби автомобільних доріг Волині Миколи Настіна – теж Микола. До слова, «Вельт капітал» активно працює на Волині. У 2021-му місцеві журналісти відзначали фірму, як одну із улюблениць обласної САД.

ТОВ «Вельт капітал» зареєстроване у 2016 році у Львові. Власницею та директоркою фірми є львів’янка Тетяна Павленко. Першою власницею фірми була Ярина Газда. Вона є бенефіціаркою ПП «Арагас», з яким «Вельт капітал» у свій час спільно брало участь у закупівлях. З початку року фірма отримала підрядів на 356,4 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.