«Львівводоканал» обрав фірму, яка встановить у центрі вбиральню за майже 5 млн грн

19 Жовтня 2022

Візуалізація ЛМР

На проспекті Свободи у Львові встановлять вбиральню за 4,9 млн грн. Тендери проводили з минулого року. Торги двічі відміняли, але цьогоріч у жовтні обрали переможця і готуються підписати договір. Це відомо із порталу закупівель Prozorro.

28 вересня «Львівводоканал» оголосив вже третю закупівлю на встановлення вбиральні у центрі міста. До цього двічі торги відміняли: у листопаді 2021-го та лютому 2022-го. Перший тендер не відбувся, бо прийшов тільки один учасник. Наступного разу переможця обрали, але через воєнний стан відмінили закупівлю.

Візуалізація вбиральні, оприлюднена ЛМР

13 жовтня, судячи із Prozorro, переможцем кваліфікували ту ж фірму, що й минулого року – ТОВ «СБІ Груп» із Дніпра, власником якої є Дмитро Кузуб. Певну роботу буде виконувати і субпідрядник переможця Підприємство об’єднання громадян виробничо-комерційне підприємство «Укрпромзабезпечення» міського громадського об’єднання інвалідів Дніпропетровська «Творчість». 

У порівнянні із двома невдалими закупівлями, остання має нижчу очікувану вартість: 4,9 млн грн проти 5,2 млн грн.  Судячи із документів, цьогоріч із технічного завдання проєкту прибрали облаштування зовніх електричних мереж. Вочевидь, таким чином зменшили вартість закупівлі. 

На аукціон прийшло три учасники. Окрім переможця, участь взяли ТОВ «Сервіс столиця інновейшин» (Київ) та ТОВ «Стройконтракт» (Дніпро). Запропоновані ціни учасники під час аукціону не знижували. 

ТОВ «СБІ Груп» брало участь у 5 закупівлях, це перша їхня перемога. Всі інші торги за участі фірми відміняли. Втім переможець показав як досвід роботи договір із дніпровською фірмою «Автомагістраль 2016». Останній «СБІ Груп» «капітально ремонтувало елементи благоустрою» у 2020-му на 11,2 млн грн. Замовник залишився «без претензій». 

Вимоги до вбиральні

Судячи із пропозиції, розміри вбиральні у Львові повинні бути не більше 2,4 метри шириною, 6,4 – довжиною та 2,8 – у висоту. Планується, що там буде три кабінки: дві звичайні та одна – для людей з інвалідністю або батьків з немовлятами. 

Зображення із технічного завдання міськради

Фасад мають поставити із гартованого скла. У вбиральнях облаштують автоматичну подачу мила та води, встановлять сушарку для рук, вентиляцію та підігрів повітря, сповивальний столик для немовлят, поручні для маломобільних людей, санітайзер, автоматичне миття підлоги та кришки унітазу після кожного відвідування.

Платити за користування вбиральнею можна буде карткою. Окрім цього, замовник зазначив, що споруда повинна мати певні особливості для безпеки відвідувачів, а саме: наявність кнопки виклику допомоги, автоматичні двері, таймер користування туалетом до 15 хвилин, датчик присутності відвідувача в кабіні.

Із додаткового обладнання вбиральні вказали: світлове табло або екран індикації «вільно/зайнято», освіжувач повітря, вішалка для одягу, ударостійке дзеркало, підлога з антиковзанням, підігрів підлоги та порогу, вивіска з підсвіткою у нічний час та зовнішнє відеоспостереження. 

Попередньо вбиральню планують побудувати до кінця 2022 року.