ВАКС засудив Михайла Дзюдзя до шести років ув’язнення

14 Жовтня 2022

Михайло Дзюдзь. Фото з сайту slovoidilo.ua

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції  Михайла Дзюдзя у хабарництві. Про вирок повідомляється на сайті суду.

Суд призначив йому 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Він також отримав заборону обіймати певні посади протягом 3 років. Вирок ще може бути оскаржений протягом 30 днів.

Нагадаємо, повідомлення про підозру у отриманні неправомірної вигоди Михайлові Дзюдзю оголосили 19 березня 2020 року. Слідчі НАБУ в результаті спільної операції з СБУ та САП отримали реальні докази того, що керівник Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мінюсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників хабарі.

В ухвалах суду вказано, зокрема, що вимогу такої щомісячної оплати отримав начальник «Цуманської виправної колонії (№84)», який передав 800 доларів, з яких 300 доларів були від керівника «Луцького слідчого ізолятора», та картки на 100 літрів бензину. Вже 22 вересня 2020 року Вищий антикорупційний суд змінив розмір застави для Дзюдзя та зняв арешт з його майна.

Крім того, тоді ж виявилось, що відразу після обшуків Михайло Дзюдзь значну кількість свого майна переписав на доньку, наприклад, квартиру у Львові загальною площею 132,5 кв. м, будинок площею 268,2 кв. м в селі Суховоля, гараж та дві земельні ділянки, автомобіль Toyota Camry.

Його адвокат стверджував, що підозрюваний переписав майно через поганий стан здоров’я, а 15 тис. доларів, які вилучили в квартирі, – це весільний подарунок доньки. Врезультаті на ці кошти, а також майно доньки Дзюдзя, арешт не наклали.

У 2020 році Михайла Дзюдзя обрали депутатом Львівської облради від «Європейської солідарності», він досі є депутатом. До речі, до списку партії він потрапив вже після оголошення йому підозри у вчиненні злочину.