Внаслідок повторних ракетних ударів на Львівщині знищено дві електропідстанції

11 Жовтня 2022

Фото: lviv.media

Рекетними ударами пошкоджено чотири електропідстанції «Укренерго» на Львівщині, дві з них знищені повністю, – про це сьогодні 11 жовтня під час брифінгу повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він також розповів, що ці електропідстанції відігравали важливу роль не лише для постачання електроенергії в області, але й для експортних контрактів.

«Підстанцій як таких не залишилось, це все прямі з’єднання і подача відбувається у напруженому режимі. Внаслідок повторного удару ці нові електричні зв’язки були розірвані, 30% Львова знову залишилась без електроенергії. Ми надіємося, що знову вдасться відновити без роботи підстанцій обхідними шляхами постачання електроенергії, а з нею і водопостачання», – розповів Козицький.

Він також наголосив, що живлення відновлено тільки завдяки важкій роботі працівників обленерго та «Укренерго» і закликав економити електроенергію. Це також підтвердив і міський голова Львова Андрій Садовий. Він розповів, що для повноцінного відновлення роботи знищених електропідстанцій необхідно кілька місяців. І порадів достатній кількості закуплених генераторів, що, зокрема дозволили вчора забезпечити водопостачання.

«Важко сьогодні передбачати завтрашній день. Звичайно, ми зробимо все можливе, щоб медичні заклади працювали, щоб можна було купити всі необхідні речі. Ми маємо тиждень-два, щоб підготуватись до опалювального сезону, враховуючи нові реалії», – сказав Садовий та закликав до облаштувань укриттів з обігрівом.

Нагадаємо, вчора вранці 10 жовтня росія завдала масових ракетних ударів по українським містах. Львівщину атакували 15 ракетами, частину з яких збила ППО, а частина влучила у станції «Укренерго» на Львівщині. Внаслідок цього були знеструмлені місто Львів та понад 1000 населених пунктів Львівщини. Сьогодні під час ракетної атаки росіяни повторно влучили у дві електропідстанції.