Пораненого в Україні окупанта у соцмережі видала його матір

07 Червня 2022

21-річний танкіст з Ростовської області Іван Чувашев був поранений в Україні. Тепер його мати, яка ще нещодавно пишалась сином-танкістом, хвилюється, чи можуть його знову відправити на війну.

У закритій групі матерів російських військових ВКонтакті користувачка Алла Плотнікова поцікавилася про вірогідність повторного бойового відрядження сина в Україну. Проте відповіді вона від одногрупниць не отримала, у всякому випадку, публічно ніхто не дав поради.

З повідомлення зрозуміло, що син Плотнікової – танкіст, який брав участь у повномасштабній війні проти України від самого її початку – 24 лютого. Знайти сина було не складно, адже на сторінці Алли всього дев’ять друзів і вона активно коментує фотографії сина.

Іван Чувашев народився 3 серпня 2000-го (21 рік) у селищі Прігородний Красносулінського району, що у Ростовській області. Станом на 2010 рік у селищі проживало до 900 осіб.

Завдяки геолокації на фотографіях матері Чувашева відомо, що вона досі живе в Прігородному на вулиці 47-ї Гвардійської стрілецької дивізії.

У 2020-му році Іван Чувашев завершив Красносулінський коледж промислових технологій.

«Урааа, поздравляем….теперь в армию?», – питає у Чувашева одна з його подруг по соцмережі.

«Да но, не в этом месяце», – відповідає він.

Чувашева призвали до лав росармії в листопаді 2020-го. На своїй стіні ВКонтакті мама Алла повідомила, що «теперь мы танкисты».

А вже у травні публічно рахувала дні до синового «дємбеля»Очевидно, що після строкової служби Чувашев подався на контракт, а за три місяці – поїхав на танку бомбити Україну.

У хлопця також є дівчина, яка коментує його пости в соцмережах, але з контенту її сторінки не зрозуміло, чи вона в курсі, де був її хлопець. Звати дівчину Лідія Новікова, вона теж мешкає у Красному Сулині.

Іван Чувашев та його дівчина Лідія Новікова. Фото з її сторінки 

Контакти окупанта та його родини:

Сторінки ВКонтакті: Іван Чувашев, його мати Алла Плотнікова, дівчина Лідія Новікова.

Профіль Алли Плотніковой в Однокласніках.

Телефони дівчини Лідії: +79614143776, +79525868272

 

Цей матеріал підготувала ГО «Львівська група» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.

«Страшно было»