Ракетні обстріли Львівщини 17 травня: що відомо на ранок

17 Травня 2022

Фото ілюстративне

Вночі 17 травня росія завдала авіаударів по Львову та області. Розповідаємо, що відомо про атаку станом на ранок .

Влучень по Львову немає 

Близько 00:40 було чутно гучні вибухи та помітно спалахи у небі. Спрацювала протиповітряна оборона. Як повідомило повітряне командування «Захід», їх підрозділ знищив три крилаті ракети. Цим пояснюється серія гучних вибухів. Ракети випустили з південно-східного напрямку з бойових кораблів росіян. Вони не досягли цілі. Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що підтверджених влучань по місту Львів немає. А також, що невідомо, чи був Львів ціллю у цій атаці.

Протягом ночі повітряну тривогу оголошували повторно, вона тривала близько двох годин ‒ з 03:32 по 05:21.

Обстріл інфраструктурного об’єкту

Очільник Львівської військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що вночі російські війська завдали ракетного удару по залізничному інфраструктурному об’єкту у Яворівському районі.

«Вночі ворог здійснив ракетний удар по об’єкту інфраструктури регіональної філії «Львівська залізниця» у Яворівському районі. Вибухом пошкоджено залізничну інфраструктуру. Інформації про травмованих чи загиблих не надходило. Попередньо, ракети летіли зі сходу», – написав голова Львівської обласної військової адміністрації.

А міський голова Львова також повідомив, що у навколишніх будинках повилітали шибки і додав, що пошкоджений об’єкт лише у 20 км від кордону з Європейським Союзом.

P.S.

Нагадуємо, що знімати приліт ракет чи роботу ППО заборонено. Також влада закликає не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та одразу йти у найближче укриття.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.