Важливі події Львова та області за 13 травня

13 Травня 2022

Презентація нових стандартів будівництва житла у Львові. Фото: Роман Кайман

  • Мешканці та підприємці не витрачатимуть власних коштів при перейменуванні вулиць. Так, не передбачено обов’язку щодо оновлення відомостей про проживання (прописку), розповіла керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва. Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба. Єдині суб’єкти, для яких передбачено процедуру зміни документів у разі перейменування, – це підприємці та підприємства. Але процедура для них безкоштовна (без адміністративного збору) та не визначено терміну для внесення таких змін.
  • Головний редактор сайту Mind.ua Євген Шпитко, якого підозрюють у розкраданні призначеної військовим гуманітарки, сплатив 2 млн грн застави та може вийти із СІЗО. Нагадаємо, раніше аналогічну заставу сплатив інший фігурант цієї справи Роман Матис, екс-чиновник Львівської ОДА.
  • У Львові повідомили про підозру трьом місцевим мешканцям за розпалювання національної ворожнечі та ненависті в соціальній мережі, повідомила Львівська обласна прокуратура. За даними слідства, троє чоловіків у соцмережі  «Однокласники» створили публічні особисті облікові записи та поширювали там інформацію, яка присвячена тематиці протистояння на Донбасі. Загалом у свої дописах фігуранти критикували українців, які підтримують ідеї незалежного від росії політичного курсу країни, української влади й України як держави в цілому.
  • Запрацював сервіс DoctorOnlineUA, який дає змогу українцям безкоштовно отримати консультацію лікаря. Сервіс об’єднав понад 300 професійних лікарів із 27 медичних спеціальностей. Лікаря можна обрати на сайті або через чат-бот у Telegram чи Facebook. Створення платформи ініціював Буковинський державний медичний університет за підтримки ГО «Спільно для Буковини», а технічну частину виконали українські ІТ-компанії Railsware і NLSQL.
  • Батькам, які усиновили дітей, місто виплатить матеріальну допомогу. Як зазначили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, грошову допомогу в розмірі 1 тис. грн отримають усиновителі дітей, які мешкають у Львівській міській територіальній громаді. У міському бюджеті Львова на ці потреби передбачили 244 тис. грн.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.