Важливі події Львова та області за 12 травня

12 Травня 2022

Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

  • Упродовж цього тижня на території Львівської територіальної громади триває акарицидна обробка парків та зелених зон. Відтак, мешканців просять утриматись від їх відвідування, зокрема з тваринами, упродовж 72 годин із моменту обробки, повідомляє Львівська міська рада. Зокрема, частину парків обробили вчора, сьогодні, 12 травня, обробляли парки: «Погулянка», «Майорівка», «Личаківський», «Левандівський», «Левандівське озеро», «Білогорща», на вул. Роксоляни, «Кольонія». А завтра планують завершити решту, зокрема в смт. Брюховичі.
  • Завтра Рясне-2 та Брюховичі будуть без води: підключатимуть новозбудований водопровід. Припинення подачі води буде з 10.00 до 20.00, повідомляє ЛМР. Після завершення ремонтних робіт буде проведена промивка вуличної водопровідної мережі. В період промивки водопроводу можливе тимчасове погіршення якості води: забарвлення води окисом заліза (іржею), що змивається з внутрішніх стінок трубопроводів.
  • Оперативники Служби безпеки України у Львівській області оголосили підозру у зраді 42-річній українці, яка у мережі Facebook закликала здавати позиції ЗСУ російським військовим та виправдовувала війну росії проти України. Жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) ККУ. Їй вже обрано міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт.
  • Двох розвідників із львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України нагородили орденами «За мужність». Вони знайшли спостережний пост російських військових і викликали на себе вогонь української артилерії, аби знищити окупантів. Розвідники вижили, про їхній подвиг детально розповіла прес-служба бригади у четвер, 12 травня, проте реальні імена бійців не розголошують з міркувань безпеки.
  • Патрульна поліція Львівської області затримала 40-річного чоловіка, який запускав дрон над гаражним кооперативом. Порушника затримали на вул. Кульпарківській. Чоловіка супроводили в СБУ разом з його технікою. Нагадаємо, що на час воєнного стану діє заборона використання безпілотних літальних апаратів на території Львівської області. Дозвіл може надати лише Управління СБУ у Львівській області.
  • Миколаївський районний суд на Львівщині визнав винними двох лікарів Жидачівської центральної районної лікарні Юрія Михайлюка і Ганну Чущак у смерті 12-річного Романа Кулака з Тернопільщини. Хлопець помер п’ять років тому через неправильний діагноз. Відповідний вирок суд оголосив у четвер, 12 травня, повідомив Zaxid.net.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.