На системи оповіщення витратять майже 8 млн грн

02 Травня 2022

Фото ілюстративне, джерело: kobelyaky-miskrada.gov.ua

У п’яти західних областях України з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну, тобто із 24 лютого до 28 квітня, уклали договорів на майже 8 млн грн на придбання систем оповіщення цивільного захисту. Про це стало відомо із сайту закупівель Prozorro.

Мова йде про закупівлю блоків оповіщень чи гучномовців, мікрофонів, підсилювачів, послуг із встановлення обладнання в Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Найбільшими закупівлями стали три договори управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міськради. Всі три угоди на загальну суму понад 3,2 млн грн були укладені із ТОВ «НВП «Галтехноком». Ця компанія раніше співпрацювала із обласним департаментом цивільного захисту та місцевими радами.

У «Галтехноком» придбали універсальні блоки оповіщення, до яких входять електронні блоки і гучномовці. В угодах не вказані ціни за одиницю кожного товару, в середньому ціна за один блок становила приблизно 145 тис. грн.

Також великі закупівлі, по 420 тис. грн, здійснили Зимноводівська та Яворівська ради, які придбали про три блоки оповіщення. На шостому місці за сумою угоди – Тернопільська міськрада, яка замовила два комплекти системи оповіщення вартістю майже 340 тис. грн.

Нагадаємо, в Україні запустили додаток «Повітряна тривога», який сповіщає про небезпеку у конкретному регіоні. Його створили за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Завантажити можна у Play Market та AppStore. У Львові та області сигнали можна отримувати і через телеграм-канал «Оповіщення ЦЗ».

З перших днів війни і станом на 1 травня сигнали оповіщення на Львівщині повідомили про 113 повітряних тривог.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.