Львівська ОВА відшкодує закупівлю обладнання місцевим виробникам

28 Квітня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Економічна правда

Департамент економічної політики Львівської обласної військової адміністрації надаватиме фінансову допомогу підприємствам для придбання обладнання. Йдеться про підприємства легкої, харчової та машинобудівельної промисловості. Максимальний розмір компенсації становитиме 500 тис. грн.

Кошти виділятимуть за «Програмою підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану», а тому в адміністрації закликають подавати заявки.

Для того щоб отримати фінансову допомогу, фірма має відповідати певним критеріям, зокрема, бути зареєстрованою у Львівській області та неперервно працювати останні два роки. Важливо, що йдеться про виготовлення фізичного продукту самостійно або через підрядні організації. Дія програми поширюється на компанії, які мають відповідні КВЕДи: «Виробництво одягу», «Виробництво харчових продуктів» та «Виробництво машин та устаткування». При цьому нове обладнання повинно сприяти модернізації виробництва та зниження його собівартості.

Також варто зазначити, що допомогу отримають лише компанії, які з початку воєнного стану створили не менше 5 нових робочих місць.

Для того щоб подати заявку на відшкодування, до переліку документів потрібно додати комерційну пропозицію від постачальника, в якій є інформація про обладнання та його вартість. Обладнання має коштувати не менше 20 тис. грн.

Заявки реєструються у хронологічному порядку, їх розглядатиме експертна комісія, яку очолюватиме представник департаменту економічної політики Львівської ОВА. У разі схвалення та укладання угоди, кошти перераховують за три дні. Після їх отримання фірма повинна впродовж трьох місяців прозвітуватись про використання грошей.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.