У Дрогобичі планують збудувати житло для переселенців

27 Квітня 2022

Візуалізація каркасно-модудьного будинку. Джерело: Дрогобцька міська рада

В Дрогобичі розпочали проєкт з будівництва модульно-каркасного житла для людей, які постраждали від війни. Перші будинки мають постати вже упродовж 2-3 місяців. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада. Вчора,  26 квітня, відбулося перше засідання робочої групи щодо цього проєкту.

Як пояснив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, мета проєкту забезпечити вимушено переміщених осіб, які планують залишитися в місті, належним помешканням.

«Прихисток, який ми надаємо їм сьогодні – є тимчасовим. Адже, здебільшого, це гуртожитки навчальних закладів, приміщення ліцеїв та гімназій. А за кілька місяців стартує навчання в освітніх установах міста тому маємо звільнити ці заклади та запропонувати людям, які готові у нас залишитися на постійне місце проживання альтернативні варіанти житла», – пояснив міський голова.

Перший каркасний будинок, як взірець, має постати вже за 2-3 місяці. Йдеться про новобудову, яка налічуватиме вісім двокімнатних квартир. Площа одного помешкання складатиме 50 кв. м. Це кухня, дві кімнати та просторі санвузли. В подальшому планують спорудження цілого комплексу аналогічних будинків, а також будівництво багатоквартирного житла для вимушених переселенців. Для цього готові залучати кошти спонсорів, благодійних фондів та пожертви міжнародної спільноти.

За інформацією міського голови Дрогобича, зараз в місті проживає понад 10 тисяч вимушених переселенців, які були змушені тікати від війни. Згідно з дослідженнями, 20-30% людей із загального числа ВПО готові залишатися жити на постійній основі в тих містах, де їх прихистили.

Нагадаємо, у Львові облаштували модульне містечко для студентів з числа переселенців на 350 осіб.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.