Перший заступник мера Пустомитів вимагав у волонтера 100 тисяч гривень хабара

07 Квітня 2022

Затримання Андрія Луківа. Фото: Прокуратура Львівської області

Працівники ДБР затримали першого заступника міського голови Пустомитів Андрія Луківа за вимагання 100 тис. грн хабаря за передачу для армії автобуса, який раніше міська рада отримала як гуманітарну допомогу.

Прес-служби ДБР та прокуратури Львівщини повідомили про затримання сьогодні, 7 квітня, але відбулось воно напередодні. Правоохоронці не розголошують прізвище затриманого чиновника. Але за даними ZAXID.NET, на хабарі взяли саме Луківа.

Посадовець вимагав 100 тис. грн від волонтера за передачу автобуса Volvo на потреби військових. Цей транспортний засіб міська рада раніше отримала як гуманітарну допомогу з Фінляндії.

«Хабар отримала спільниця посадовця. Одразу після передачі коштів чиновника затримали. Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди та нецільовому використанні гуманітарної допомоги в час війни (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 201-2 КК України)», – йдеться в повідомленні ДБР.

Правоохоронці вилучили гроші, які призначалися як хабар. Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.