Важливі події Львова та області за 6 квітня

06 Квітня 2022
  • У Львівській області перевиконали плани обласного та місцевого бюджетів за доходами в першому кварталі 2022 року. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, до загального фонду обласного бюджету за перший квартал цього року мобілізували 914 млн грн, що становить виконання плану за доходами на 109%. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, виконання становить 126%. Загалом, до загального фонду місцевих бюджетів Львівщини у січні-березні цього року надійшло 5,9 млрд грн податків. Це на 1,1 млрд грн або на 25 % більше від надходжень за відповідний період торік. До державного бюджету платники Львівщини мобілізували 13,2 млрд грн податків, що на 1,4 млрд грн або на 12 % більше порівняно з аналогічним періодом 2021 року. Однак, за останній місяць, з причин воєнного стану, динаміка надходжень сповільнилась.
  • На Львівщину перемістилися 48 підприємств з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Про це повідомив керівник департаменту економічної політики  Львівської ОВА Степан Куйбіда. Так, переважно евакуювалися підприємства харчової, хімічної, легкої, меблевої промисловості та деревообробки. Також компанії у галузях будівництва, машинобудування та металообробки. Крім того, відділ інвестиційної політики прийняв вже майже три сотні заявок про переїзд на Львівщину від підприємців.
  • У Стрию оштрафували місцевого мешканця, який проводив незаконну вирубку лісу, а його техніку конфіскували та передали ан потреби ЗСУ. Як повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури, прокурори Стрийської окружної прокуратури довели в суді вину 23-річного місцевого мешканця і суд ухвалив вирок, яким призначив покарання – 17 тис грн штрафу. Незаконна вирубка була здійснена ним на території Тухлянського лісництва у грудні 2021 року.  Суд також задовольнив клопотання прокурорів про те, що речові докази у цій справі будуть вилучені в дохід держави. Відтак, вантажний автомобіль та бензопила будуть передані у користування Збройних Сил України.
  • ЛНУ ім. Івана Франка став асоційованим партнером Альянсу європейських університетів. Відповідний меморандум підписали сьогодні ректори восьми вищих навчальних закладів Європи. Пропонована співпраця між університетами охоплюватиме всі сфери, пов’язані з викладанням і навчанням, науковими дослідженнями, культурною та спортивною діяльністю. Зокрема, передбачено реалізацію програми мобільності для науковців, академічного персоналу та студентів, розроблення спільних сертифікатів, освітніх програм, публікацію спільних видань, реалізацію дослідницьких проєктів, організацію спільних заходів, літніх шкіл того. Європейський кампус університетів (EC2U) — це мультикультурний і багатомовний Альянс, що складається з семи  давніх університетів із чотирьох різних регіонів Європейського Союзу. Він представляє спільноту зі 160 тисяч студентів.
  • Український культурний фонд, для наочної демонстрації наслідків військових злочинів РФ в Україні, запустив інтерактивну «Мапу культурних втрат». Інтерактивна мапа доступна тут. На мапі можна побачити про місце розташування, час пошкодження та масштаби втрат. До наповнення мапи може долучитися кожен, хто став свідком військових злочинів російських окупантів, що призвели до пошкодження чи руйнації об’єктів чи пам’яток української культури. Фото та відео докази можна надсилати до Міністерства культури та інформаційної політики через спеціально створений ресурс.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.