У Львівській області заборонили відвідувати ліс

05 Квітня 2022

Фото ілюстративне. Скелі Довбуша на території Болехівського лісгоспа. Фото: "Помандруй"

На території Львівської області 4 квітня заборонили відвідувати ліс на період воєнного стану. Відповідний наказ підписав керівник Львівської воєнної адміністрації Максим Козицький.

Відповідний наказ пояснили запобіганням виникнення пожеж у лісі. За словами Товариства лісівників України, зараз починається пожежонебезпечний період. Також через спалювання сухостою, який зараз прирівнюють до диверсій, гинують люди.

Згідно з наказом, забороняється відвідування лісу та в’їзд на транспорті. Виключенням є лише транзитні шляхи.

Хто може відвідувати ліс на Львівщині?

Відтепер відвідувати ліс мають право лише Збройні сили України, прикордонники, розвідники, поліцейські тощо, представники органів місцевого самоврядування, лісівники.

Де ще діє подібна заборона?

За інформацією Державного агентства лісових ресурсів, станом на 28 березня заборона відвідувати ліс діяла у 9 областях. Це ‒ Київська, Волинська, Житомирська, Миколаївська, Рівненська, Сумська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська області.

Агентство рекомендувало іншим областям прийняти аналогічне рішення. Тому до заборони долучились інші регіони.

Фактично зараз є лише кілька областей, де відповідної заборони поки немає. Їх сім. Це ‒ Донецька, Харківська, Херсонська, Запорізька, Чернігівська, Чернівецька та Івано-Франківська області.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.