На підтримку підприємств на Львівщині скерують 50 млн грн

01 Квітня 2022

Фото: Depositphotos

Львівська обласна військова адміністрація розробила програму підтримки бізнесу на час війни. Нею можуть скористатися як релоковані з інших областей України підприємства, так і підприємці, які працювали в області до війни, повідомляється на сайті ЛОВА.

Наразі за програмою планують витратити 50 млн грн. Її ще не затвердили, але обіцяють, що вже найближчим часом підприємці зможуть скористатися її можливостями. Як розповів перший заступник голови адміністрації Андрій Годик, програма буде допоміжною до тих, які запроваджує держава в частині зменшення податкових навантажень, безвідсоткових кредитів тощо.

«За результатами програми плануємо створити понад 2,5 тисячі додаткових робочих місць. Вона зможе охопити 250 суб’єктів господарювання. Такими додатковими заходами ми хочемо активізувати підприємницьку діяльність, в тому числі тих підприємств, які на даний момент забезпечують і здійснюють релокацію з інших областей», – додав Андрій Годик.

Програма працюватиме через три інструменти:

  • безповоротну фінансову допомогу релокованим виробничим підприємствам,
  • ваучерну підтримку на маркетингові послуги або послуги сертифікації,
  • безповоротну фінансову допомогу на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

«Безповоротна фінансова допомога виробничим підприємствам, які релокувались, становить 100 тис. грн за умови, якщо підприємство перереєструється на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис. грн, якщо створить не менше 20 нових робочих місць», – розповів заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Гринів.

Для підтримки мікро- та малого бізнесу, а також експортерів Львівської області на час воєнного стану передбачена ваучерна підтримка:

  • не більше 50 тис грн на маркетингові ваучери,
  • не більше 80 тис грн на ваучери для сертифікації продукції.

Частка власних витрат суб’єктів господарювання на отримання послуг повинна становити не менше 30% суми від загальних витрат.

«Третє завдання покликане підтримати підприємства Львівської області в галузі харчової, легкої, машинобудівельної промисловості. Таким підприємствам ми також надаємо безповоротну фінансову допомогу у розмірі не більше 500 тис. грн на закупівлю обладнання. Також є умова створити не менше 5-ти робочих місць»,-  пояснив Орест Гринів.

Обов’язкова вимога до участі у програмі – реєстрація підприємства на території Львівщини.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.