Важливі події Львова та області за 29 березня

29 Березня 2022

Автомобіль від Папи Римського. Фото: ЛОВА

  • Папа Римський Франциск подарував автомобіль швидкої допомоги для дитячої лікарні на Львівщині. Сьогодні відбулася урочиста процедура передачі карети швидкої допомоги. Автомобіль був освячений ним особисто, а привіз його папський жертовник кардинал-диякон Конрад Краєвський, який сам транспортував автомобіль з Ватикану до України.
  • В Українській дистанційній школі, яку створили на Львівщині, вже зареєструвались 3 332 дитини. Навчатися в школі можуть учні 5-11 класів, які не мають можливості продовжити навчання за основним місцем реєстрації, наприклад, виїхали за кордон у зв’язку з воєнним станом або перебувають в областях України, які постраждали від бойових дій. З зареєстрованих учнів, щодня навчаються 500-700. Нагадаємо, Українська дистанційна школа з’явилася на початку березня. «Кістяк» школи склали вчителі Львівщини, також приєдналися вчителі з інших областей. Школа забезпечує навчання за програмою майже зі всіх предметів. Навчання організоване за гнучким графіком і діти можуть навчатися з будь-якого гаджету. Крім того, навчання в УДШ дозволить учням отримати підсумкові документи про закінчення навчального року. Проєкт започаткували Департамент освіти і науки ЛОВА спільно з «Львівською Політехнікою».
  • Центри надання адміністративних послуг Львова зараз працюють у дещо зміненому форматі, зважаючи на воєнний стан у країні. З 28 березня у Львові вже працюють 7 підрозділів ЦНАП: по одному у кожному з шести районів Львова, та у м. Винники. Графік роботи: Пн-чт: 09:00-18:00; Пт: 09:00-16:00 (без обідньої перерви). Попередній запис необхідно здійснити за телефоном 38 (032) 297 57 95. Щодо послуг МВС, то їх надають 3 підрозділи ЦНАП, а реєстраційні дії у сфері бізнесу здійснюються у обмеженому режимі.
  • В Україні створили базу СТО для допомоги переміщеним особам. Як повідомили розробники, база станцій технічного обслуговування постійно оновлюється та налічує вже понад 200 сервісних точок. Також в окремому розділі перелічені близько сотні європейських сервісних станцій СТО, які готові надавати допомогу українським біженцям закордоном. Адже багато машин, які вже перетнули кордон, мають не надто добрий технічний стан. Власне, для них і створили базу СТО у Європі. Ці станції готові допомагати українським біженцям, працюючи за зниженим тарифом, продаючи запчастини дешевше та в деяких випадках навіть безкоштовно. На сьогодні вже у списку є СТО із Молдови, Чехії, Угорщини та Румунії. Перелік працюючих СТО можна переглянути за посиланням.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.