Міноборони спільно з YouControl запустили платформу для оперативної допомоги ЗСУ  

12 Березня 2022

Міністерство оборони України спільно з аналітичною системою YouControl та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» створили онлайн платформу «Люди для України».

Метою проєкту є об’єднання та скоординування дій всіх волонтерів, що працюють над забезпеченням потреб ЗСУ і ТРО. Платформа дозволить профільним фахівцям МОУ в реальному часі відслідковувати можливості волонтерів по закриттю конкретних потреб для армії.

Як працює платформа   

Волонтери реєструються на платформі people4ua.com. Далі – швидка верифікація через BankID  задля унеможливлення ризиків шахрайства та випадків ДРГ. Волонтер заповнює коротку анкету: яку допомогу готовий надавати, в яких об’ємах, у якому населеному пункті, як швидко може закрити потребу. Для зручності потреби розбиті за категоріями: одяг, харчування, транспорт, грошова допомога тощо.

Маючи відповідну інформацію, координатори МОУ зможуть оперативно закривати нагальну потребу. Платформа дозволяє автоматизовано  розподіляти допомогу по території всієї України в ті місця, де вона наразі найнеобхідніша та скоординувати логістику для найшвидшої доставки товарів і послуг.

Переваги волонтерства на платформі «Люди для України» – це швидкий спосіб передати допомогу туди, де вона потрібна. Не треба робити холодних дзвінків, шукати і розпитувати. Модератори платформи знають, де і яка допомога потрібна саме зараз, тож «зв’язують» необхідні контакти за лічені хвилини.

Платформа дозволяє уникнути хаотичних закупівель. Централізовані оптові закупівлі дозволяють зняти навантаження на продавців  і фонди допомоги, а також будувати більш оптимальну логістику та відвантажувати допомогу партіями, а не поштучно. Крім того, платформа дозволяє уникнути шахраїв.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.