Важливі події Львова та області за 11 березня

11 Березня 2022

У Львові убезпечують скульптури від ймовірних військових атак. Фото: Катерина Сліпченко

  • 14 березня біля Львова, на паркінгу ТРЦ «Kings Cross Leopolis»,  відкриють американський польовий госпіталь. Це зробить організація «Сумка Самарянина». Отримати там безкоштовну медичну допомогу зможуть вимушено переміщені особи або ті, хто постраждали від військового конфлікту. Там надаватиметься невідкладна допомога, хірургічні, стаціонарні та амбулаторні послуги, послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. Польовий госпіталь буде працювати цілодобово.
  • У зв’язку з частковим залученням транспортних засобів задля допомоги військовим та довезення евакуйованих громадян кількість приміських та міжміських автобусів зменшили. Окрім того, скасовано обідній рейс електричок, повідомляє Львівська обласна військова адміністрація. У разі необхідності уточнення інформації щодо графіку руху окремих автобусних маршрутів або поїздів, звертайтеся за контактними номерами телефонів управління транспорту та зв’язку: +380322999131( автобусні перевезення) +380322999101 (залізничні перевезення).
  • У Львові відновили асфальтування аварійних ям на вулицях. Згідно з інформацією заступниці міського голови Львова Ірини Маруняк, За вчорашній день вже використали 62 тонни асфальту. Сьогодні роботи продовжуються. Також зараз комунальні служби проводять планові весняні роботи. Так, з понеділка розпочали очистку дощоприймачів, очищують зупинки громадського транспорту, збирають болото біля бордюрів, миють тротуари і дороги, зокрема у центральній частині міста.
  • Міський голова Львова Львова Андрій Садовий попередив, що у місті буде проводитись евакуація автомобілів, які блокують рух, не виключено, що частину з таких автомобілів віддадуть ЗСУ. За його словами, якщо ситуація з паркуванням у місті найближчим часом не зміниться, місто прийматиме рішучі дії.
  • Львівський суд заочно арештував Іллю Киву. Про це повідомив голова Личаківського районного суду Сергій Гирич. Іллю Киву підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за трьома статтями Кримінального Кодексу України, зокрема у державній зраді та в публічних закликах до зміни меж території України.
  • Якщо ви виїжджаєте за кордон, то в найближчих населених пунктах до кордонів можна провакцинуватися в закладах охорони здоров’я (амбулаторіях сімейної медицини, поліклініках, лікарнях) – Рава-Руська, Шегині, Краківець, Смільниця, Великі Мости, Червоноград, Соснівка, Белз. Про це розповів Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.