Ради на Львівщині забороняють поселення чоловіків віком від 18 до 60 років

02 Березня 2022

Жовква. Фото: Твоє місто

Жовківська та Старосамбірська міські ради заборонили поселення чоловіків віком від 18 до 60 років без дозволу військового комісара.

28 лютого відповідне розпорядження у Жовкві підписав міський голова Олег Вольський. Заборона на поселення чоловіків віком 18-60 років стосується усіх закладах розміщення, незалежно від форми власності. Керівники закладів розміщення повинні невідкладно надавати інформацію до міської ради про кількість поселених чоловіків такого віку з зазначенням паспортних даних згідно форми.

Того ж дня заборонив поселяти чоловіків віком 18-60 років і міський голова Старого Самбора Ігор Трухим. Керівники всіх закладів розміщення теж повинні надати інформацію про всіх поселених чоловіків зазначеного віку.

У Дрогобичі міська рада вчора також закликала не поселяти чоловіків віком від 18 до 60 років. «У разі супроводу сім’ї чоловіком – даємо йому один день на відпочинок і одразу ж скеровуємо у військкомат чи територіальну оборону», – вказано на сайті міськради.

Директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко повідомив, що голови громад мають право запроваджувати такі заборони і в ЛОДА такі дії вітають.

Крім того, згідно з наказом начальника Львівської обласної військової адміністрації від 27.02.2022 року, чоловіки віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину в період воєнного стану у зв’язку з евакуацією із зони бойових дій та інших населених пунктів, не пізніше 24 годин після прибуття мають з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області для взяття на військовий облік.

Подібні розпорядження публікували і деякі районні військові державні адміністрації. Наприклад, у Дрогобичі розпорядженням від 27 лютого зобов’язали, що осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, що прибувають на поселення на об’єктах квартирного резерву та в приватних помешканнях у зв’язку із евакуацією із зони бойових дій, потрібно ставати на тимчасовий військовий облік.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

Адреси територіальних центрів Львівщини для чоловіків, які прибули на Львівщину