Військові відпишуть понад 30 мільйонів за тепло дітям Дубневичів та Саєвича

10 Лютого 2022

Фото ілюстративне. Джерело: The Sun

Яворівська квартирно-експлуатаційна частина (району) віддасть 31 млн грн за постачання теплової енергії монополістам – ТОВ «Енергія-Тепловодосервіс» та ПП «Галполітрейд-Постач».

Обидва договори підписали за скороченою переговорною процедурою через відсутність конкуренції з технічних причин. Як зазначив замовник, згідно зі Зведеним переліком суб’єктів природних монополій, на території Львівської області саме ці компанії мають природну монополію на транспортування теплової енергії магістральними та місцевими тепловими мережами.

Компанії доставлятимуть теплову енергію до кінця 2022 року. Вона потрібна насамперед для опалювання у холодний період, але також її будуть використовувати для гарячого водопостачання в лазнях протягом року.

Більшу угоду військові уклали з фірмою «Галполітрейд-Постач». Вона доставлятиме тепло за 16 млн грн для військового містечка №53 Яворівського гарнізону. Її вартість теплової енергії для бюджетних установ – 5,2 тис. грн/1 Гкал, а для гуртожитків (населення) – 3,5 тис. грн/1 Гкал.

Натомість компанія «Енергія-Тепловодосервіс» підписала договір на 15 млн грн. Вона постачатиме тепло до військових містечок №22 та №25 на Старицькому гарнізоні. Її тариф на послугу становить 3,9 тис. грн/1 Гкал.

Батьки і діти

Кінцевими бенефіціарами «Енергія-Тепловодосервіс» є Юрій та Павло Дубневичі. Перший – син Ярослава Дубневича, народного депутата України. А Павло Дубневич – син Богдана Дубневича, голови Солонківської територіальної громади на Львівщині. Власниками цієї компанії обоє синів стали у 2019 році, до того часу підприємство належало братам Дубневичам.

Протягом 2021-2022 років компанія «Енергія-Тепловодосервіс» отримала державних замовлень на 52,7 млн грн. Окрім теплопостачання, фірма цього року також підписала з Яворівською квартирно-експлуатаційною частиною на послуги з розподілу води за 2,3 млн грн та очищення стічних вод за 1,9 млн грн. Загалом серед інших великих угод фірми – постачання теплової енергії для відділу освіти Новояворівської міської ради на 8,6 млн грн.

Інший постачальник, компанія «Галполітрейд-Постач» належить Галині Білинській та Володимиру Лосєву. Перша є донькою Йосипа Саєвича – заступника начальника Національної академії сухопутних військ. Певний час серед власників підприємства також був Андрій Савицький, брат Федора Савицького – колишнього начальника Яворівської квартирно-експлуатаційної частини. У коментарі журналістам ексначальник Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ Олег Щудлюк раніше зазначав, що уклав договір з «Галполітрейдом» саме з розпорядження Федора Савицького. Детальніше про теплопостачання військових містечок читайте у нашому розслідуванні «Патріоти із піхоти».

За період 2021-2022 років фірма «Галполітрейд-Постач» підписала бюджетних угод на 40,7 млн грн. Усі вони – на постачання теплової енергії для Яворівського квартирно-експлуатаційної частини.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.