Кияни позмагались із своїм колишнім менеджером за поставку системи виявлення безпілотників

18 Листопада 2021

Фото умовне, джерело: mvs.gov.ua

У відкритих торгах на закупівлю системи виявлення безпілотників для військової частини №2144 підприємство «Квертус» позмагалося із своїм колишнім менеджером та теперішнім партнером підприємцем В’ячеславом Каракашем.

Львівська військова частина 10 листопада уклала договір із київською фірмою «Квертус» на поставку однієї системи виявлення безпілотних літальних апаратів за 860 тис. грн. У закупівлі конкурували лише підприємець В’ячеслав Каракаш та фірма «Квертос», остання запропонувала на близько 5 тис. грн меншу ціну й отримала перемогу.

Як з’ясували «Наші гроші. Львів», у довідці про працівників, яку фірма «Квертус» завантажувала в інших закупівлях цього року, конкурент Каракаш вказаний як менеджер із продажів.

Керівник фірми Андрій Знайченко підтвердив інформацію про те, що підприємець у них працював. До того ж, це підтвердив і Каракаш. Він розповів, що наразі фірма є його постачальником.

Ще на початку розмови підприємець В’ячеслав Каракаш зазначив, що є представником керівника фірми «Квертус». Пізніше, після питань про конкуренцію у відкритих торгах, підприємець почав заперечувати безпосередній зв’язок із фірмою:

«Ми іноді працюємо разом. А в чому питання? Я працював у цій фірмі, але потім мене було звільнено. Я як ФОП іноді закуповуюсь у цієї фірми, коли мені потрібно. Фірма є постачальником, тому я є її партнером. Я працюю з цією фірмою тому, що вони роблять обладнання, яким я займаюся».

Крім цього, конкуренти до участі у торгах 19 жовтня 2021 року завантажили документи із різницею в 14 хвилин. Вони також подали однаковий документ «3.2_Довідки та листи в довільній формі», які виготовлені від імені «Квертус».

У відкритих торгах учасники беруть участь не вперше. Раніше вони змагались у закупівлі на поставку магнітних генераторів для СБУ. Фірма «Квертус» зареєстрована 2017 року у Києві. Керує та володіє фірмою луганчанин Андрій Знайченко. Основний вид діяльності фірми – неспеціалізована оптова торгівля. За останні два роки «Квертус» отримало державних замовлень на 4,5 млн грн.

Як ФОП підприємець В’ячеслав Каракаш зареєстрований 2005 року в Києві. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля книгами в спеціалізованих магазинах. За останні два роки підприємець отримав державних замовлень на майже 500 тис. грн. Крім цього, Каракаш ще володіє київською фірмою «Системи Кверті», основним видом діяльності якої є торгівля зерном.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.

 

Другого підозрюваного у справі крадіжки землі у Брюховичах відправили під домашній арешт