Пов’язані фірми розіграли 300 тис. грн на концепцію індустріального парку в Солотвино

12 Жовтня 2021

Фото Солотвино із сайту селищної ради

Солотвинська селищна рада на Закарпатті замовила консультативні послуги з розробки концепції індустріального парку вартістю 276 тис. грн у ТОВ «Індастріал менеджмент компані».

Єдиним конкурентом переможця виступило ТОВ «Дельта лізинг». Попри те, що компанії знизили свої початкові пропозиції під час аукціону, виявилось, що значна кількість довідок конкурентів має одного автора – «Valera». Водночас таким є ім’я директора «Індастріал менеджмент компані» – Валерій Кирилко.

Як перевірили «Наші гроші. Львів», серед документів селищної ради на тендері не було файлів, де автором є «Valera», натоміть один із додатків був створений «Валерієм Кирилком». Це означає, що селищна рада використала документ, створений на комп’ютері переможця закупівлі. У селищній раді на запитання журналістки про цей документ відреагували агресивно і нічого не пояснили.

Крім того, ми виявили й інші ознаки пов’язаності конкурентів. Пропозицію «Дельта Лізинг», як свідчать дані Prozorro, завантажувала Олена Дятловська. А на сторінці конкурента її нещодавно представили як члена компанії, керівницю Департаменту маркетингу і PR «Індастріал менеджмент компані». Крім того, співпадає і вказаний номер телефону.

Закупівлю на ці послуги проводили вже втретє, оскільки першого разу прийшло тільки «Індастріал менеджмент компані», а другого разу пропозиції усіх учасників тендерний комітет відхилив. Тоді змагались ті ж учасники, а початкова пропозиція «Індастріал менеджмент компані» була меншою – 250 тис. грн. Один із додатків селищної ради і на цих двох торгах мав серед авторів «Валерія Кирилка».

Сам Валерій Кирилко повідомив, що Дятловська працює в головному офісі, і йому нічого невідомо про те, хто вантажив документи його конкурента, із цією компанією він теж не знайомий. Щодо його імені у файлі замовника, то селищна рада ймовірно використала шаблон, який він розсилав ще працюючи в іншій компанії.

Консультації для парку

Переможець тендеру повинен надати послуги з розробки «технічної та архітектурної концепції індустріального парку».

Це включає в себе комплексний аналіз земельної ділянки та існуючих документів по ній, аналіз транспортної доступності та дорожнього сполучення, топографічних та геологічних умов ділянки, прилеглої забудови. А також підрядник має сформувати бізнес-концепцію індустріального парку, розробити майстер-план індустріального парку, його фінансову модель та виконати концептуальний дизайн проекту.

Згідно із презентацію проєкту Індустріального парку «Марамуреш», яку опублікували на сайті селищної ради і де автором вказано «Індастріал менеджмент компані», мова йде про ділянку площею 33 га.

Скріни із презентації

Про учасників закупівлі

ТОВ «Індастріал менеджмент компані» зареєстрували 23 лютого 2021 року. А вже як досвід на тендері фірма показала угоду, укладену через два дні після цього, 25 лютого. Це перша перемога компанії в тендерах на порталі публічних закупівель Prozorro. Власником фірми є Руслан Тимощук (80%) і польська фірма «Альпіна Технолоджі» (20%). Згідно з протоколом зборів товариства, інтереси «Альпіна Технолоджі» представляв екс-депутат Київської облради Олег Чернецький. На сторінці фірми у Facebook його представляють керуючим партнером «Індастріал менеджмент компані».

ТОВ «Дельта Лізинг» одночасно зі зміною назви на «Інвестпрофіконсалтинг» змінило і засновника: замість кіпрської фірми «Готчер лімітед» засновницею стала Валерія Пономарчук. «Дельта Лізинг» хоч і не перемагала в тендерах, але через неї брала в лізинг поїзди «Укрзалізниця». А ще раніше, за даними аналітичної системи YouControl, фірма називалась «Крайміан холдінг» і «АБВ-опт».

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.