Депутати віддали сім соток землі під двома «будками» для забудови на Погулянці

07 Жовтня 2021

Вигляд на ділянку. Google Maps

Депутати Львівської міськради надали дозвіл ТОВ «Вілла Погулянка» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,075 га на вул. Погулянці, 43.

Зараз на землі є лише дві будівлі: гараж і сарай площею 15,5 і 17,2 кв. м відповідно, які належать цій компанії. Для цих будівель виділять понад сім соток землі, ще й з призначенням під багатоквартирний житловий будинок.

Одна з будівель на ділянці. Фото ЛМР

Ділянка розташована на куті вулиць Погулянка і Вахнянина, більшість її площі справді вільна від забудови. Такими були й зауваження до цього проєкту ухвали.

Розташування ділянки. Google Maps

Незважаючи на це, депутати підтримали ухвали, «за» проголосувало 37 депутатів, ще четверо утримались.

Згідно з містобудівним кадастром, це зона малоповерхової квартирної забудови – за зонінгом, малоповерхова і садибна максимум до 4 поверхів – за генпланом. Детальний план території не розробляли.

ТОВ «Вілла Погулянка» засноване майже три роки і першим його власником був Микола Шевчук із села Переспа Сокальського району. Тепер основним власником (75% у статутному капіталі) є Юрій Авдейчик, який у 2015 році балотувався до Львівської міськради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Авдейчик є засновником ТОВ «Львівський вал», керує ТОВ «Паща Лева» сина нардепа Ярослава Дубневича і Львівською обласною організацією політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

І гараж, і сарай передали в статутний капітал компанії її засновники у 2019 році. Так, історія гаража почалась у 2016 році. Тоді його та торгах придбав Різник О.Р. (ймовірно, депутат Львівської міськради від Європейської солідарності Олексій Різник), у 2018 році його в нього викупив Тарас Каблак, який подавав декларацію як помічник судді у Восьмому апеляційному адміністративному суді. Через рік Каблак вніс майно до статутного капіталу «Вілла Погулянка».

Сарай до статутного капіталу внесли Юрій та Галина Індучні у липні 2019 року. Нерухомість вони отримали у власність на підставі заяв від травня 2019 року, виданих нотаріусом.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.