Директора «Будгарант Групп» позбавили волі на 7 років за привласнення грошей на реконструкції сміттєзвалища

04 Жовтня 2021

Фото полігону: Львівська обласна прокуратура

Сокальський районний суд Львівської області оголосив вирок директору фірми «Будгарант Групп» Юрію Шуманському – сім років позбавлення волі. Чоловіка обвинувачували у службовому підробленні та привласненні 510 тис. грн бюджетних коштів на реконструкції сміттєзвалища в м. Великі Мости.

Джерело: вирок суду від 30 вересня 2021 року.

Підсудного директора не лише позбавили волі на 7 років, але й конфіскували його майно та заборонили обіймати керівні посади до 3 років. Попри відсутність обтяжуючих обставин, каяття директора та його допомогу слідству, суд вирішив, що лише ізоляція від суспільства зможе його виправити. Також він має сплатити близько 4 тис. грн штрафу та майже 24 тис. грн за судові витрати.

Чоловіка було засуджено за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 ККУ (службове підроблення). Поки вирок не набрав законної сили, обвинувачений директор має можливість оскаржити рішення суду в апеляції.

Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», у 2017 році між Великомостівською міською радою і ТОВ «Будгарант Групп» було підписано договір для здійснення аварійно-відновлювальних робіт на полігоні твердих побутових відходів «Великі Мости». Фірма мала виконати ремонтні роботи за 3,4 млн грн. Проте директор вносив у документи неправдиву інформацію про роботи, які фактично були виконані не в повному обсязі та за завищеними цінами. Як вважає слідство, це спричинило матеріальну шкоду державі у розмірі 510 тис. грн.

До того ж, в окремому провадженні слідчі підозрюють цього ж керівника «Будгарант Групп» у розтраті 1,4 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції підвісного мосту через річку Західний Буг у Червонограді.

Як ми вже писали раніше, через цю підозру Шуманський перебував під домашнім арештом до 23 жовтня 2021 року.

Фірма «Будгарант Групп» заснована 2014 року в Львові. З 2017 року керує підприємством та є його підписантом Юрій Шуманський. Засновником і бенефіціарним власником «Будгарант Групп» є Андрій Грицак (колишнє прізвище Пісюра). За даними YouControl, з 2016 року і по 2020 рік фірма активно отримувала державні замовлення, загалом на суму близько 200 млн грн.