Підозрювана у заволодінні бюджетними коштами фірма отримає п’ять мільйонів на ремонти у Виноградові

11 Серпня 2021

Виноградів. Фото: VargaA/Wikipedia

Виноградівська міська рада (Закарпатська область) уклала угоду з ТОВ «Лігаспецбуд» на поточний ремонт доріг на території мерії за 5,5 млн грн до кінця 2021 року. Про це стало відомо з порталу електронних закупівель Prozorro.

Переможець торгів найбільше коштів на ремонт отримає у серпні – буде освоєно 3 млн грн, у вересні – 1,5 млн грн, у жовтні – 0,5 млн грн і по 0,25 млн грн у листопаді та грудні.  З цих коштів на заробітню платню передбачено 141,3 тис. грн, а прибуток підприємства, за документами, становитиме 40 тис. грн.

Про переможця

ТОВ ««Лігаспецбуд» заснована мешканцями Виноградівського району Миколою Греченюком та Василем Онучаком у вересні 2017 року. З того часу підприємство отримало державних замовлень на 365,1 млн грн. Усі – в Закарпатській області.

У червні 2019 року фірма стала фігурантом кримінального провадження щодо «незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах». Слідчі з’ясували, що під час ремонту автодороги місцевого значення С070314 Черна – Хижа в період з листопада 2018 по серпень 2019 року засновник та керівник ТОВ «Лігаспецбуд» через завищення вартості робіт та будівельних матеріалів незаконно отримав 924,36 тис грн. Ціни були завищені на асфальтобетонну суміш, а також було перевищено реально витрачені об’єми.  Засновник перебував під домашнім арештом, який слідчі планували продовжити, але суд відмовив. Дане кримінальне провадження досі розслідується, у січні термін досудового розслідування було продовжено до лютого 2022 року.

Про тендер

Участь у тендері, окрім ТОВ «Лігаспецбуд», взяли ДП «Закарпатський облавтодор» та ПП «Артембуд». Вже першопочаткові пропозиції фірм під час торгів були нижчими на понад 1 млн грн від очікуваної вартості закупівлі, що становила 6,6 млн грн. Різниця цінових пропозицій конкурентів була 30-50 тис. грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.