Стронгмен Сергій Конюшок «розпиляв» 350 тисяч організації свята у Славському із своєю секретаркою

27 Липня 2021

«Карпатські ігри горців 2019». Фото: Федерації стронгмену України

Славська селищна рада віддасть 349 тис. грн приватному підприємцю Сергієві Конюшку за організацію спортивно-розважального свята. На торгах він позмагався із секретарем власної спортивної федерації Тетяною Потапчук.

Свято під назвою «Карпатські ігри горців 2021» відбудеться у Славському 22 серпня. За договором Сергій Конюшок надасть послуги з облаштування спортивного майданчика: встановить п’єдестал та обгородження за 114,5 тис. грн; обладнання для змагань за 165 тис. грн та проведе професійну відеозйомки та онлайн трансляції на YouTube за 65 тис. грн.

Також технічним завданням передбачено, що Сергій Конюшок забезпечить  участь у змаганнях не менше 10 атлетів Федерації стронгмену України, які є неодноразовими переможцями національних та міжнародних змагань.

Підприємці з однієї федерації

Участь у закупівлі, окрім переможця, взяла лише приватна підприємиця Тетяна Потапчук із пропозицією на 1 тис. грн дорожчою. Учасники не знижували цінових пропозицій під час аукціону. Але Тетяна Потапчук не мала шансів на перемогу, оскільки не надала низку необхідних документів, наприклад, відомостей про матеріально-технічну базу чи працівників.

А от надані довідки Потапчук і Конюшка містять ідентичні формулювання, хоча замовник вимагав їх у довільній формі. Наприклад, обидва підприємця зазначають, що є «представниками творчої агенції з організації спортивних заходів». Потапчук у своїх документах замовчує її назву, а її конкурент зазначає агенцію «Konyushok sport events».

Номер телефону та електронна скринька Тетяни Потапчук також вказані як контактні на сайті Федерації стронгмену України – вона є секретарем федерації, а Сергій Конюшок є її президентом.

Нагадаємо, що у 2019 році стронгмени за схожою схемою створили фіктивну конкуренцію на закупівлі у Трускавці, про що писали «Наші гроші. Львів». Тоді на торгах Сергій Конюшок змагався з ТОВ «Мистецька майстерня». Компанія належить Сергієві Глухоману, який також працює у Федерації стронгмену.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.