Депутати передали в оренду ділянку під багатоповерхівки на Соняшниковій

23 Червня 2021

Вигляд на територію, де планують будівництво (джерело Google, 2015 рік)

Депутати Львівської міської ради 17 червня під час засідання сесії погодили ПП «Корт-Сервіс» оренду земельної ділянки площею майже 0,83 га на вул. Соняшниковій, 32, що у Сихівському районі, для будівництва багатоквартирних житлових будівників.

Ділянка розташована на території колишньої насосної станції «Львівводоканалу». Власником цих приміщень зараз є ПП «Корт-Сервіс», яке й збирається вести тут нове житлове будівництво.

Згідно з генеральним планом, ця ділянка належить до територій складів, баз та комунальних підприємств. А згідно із зонінгом, зона КС-5 – територія санітарних об’єктів. Будівництво житла тут не передбачено взагалі.

Але будівництво житла стане можливим завдяки детальному плану території, який Львівська міська рад затвердила у вересні минулого року. Вже навесні цього року фірмі дозволили розробляти проект землеустрою на ділянку не під підприємства переробної машинобудівної та іншої промисловості, а саме будівництва багатоповерхівок.

Що дозволив детальний план території

Детальний план території обмеженого вул. Соняшниковою, Сихівською та залізничними коліями охоплює близько10 га. Згідно з цим документом, тут планують збудувати односекційний 9-поверховий будинок, дві секції будівель по 16 поверхів, а ближче до колії – багаторівневий паркінг на 96 паркомісць з офісними приміщеннями.

На місці, де планують будувати офіси, за ДПТ змінили функціональне призначення на зону Г-2 (торгово-ділові зони місцевого значення). А територію майбутнього житлового будівництва ‒ до зони Ж-5 – змішаної малоповерхової та багатоповерхової забудови. Варто зазначити, що навіть така зміна не дозволяє будівництво 16-поверхівок, адже у цій зоні можна будувати лише до 35 метрів, тобто близько 10 поверхів.

Як раніше розповідали «Наші гроші. Львів», детальний план спершу розкритикувала архітектурно-містобудівна рада, але не через порушення основних містобудівних документів. Основною претензією було те, що розробник не показав можливого розвитку всієї території. Тоді ж архітектори назвали ділянку майбутнього будівництва «абсолютно випадковою» та зазначили, що цю «окремо взяту республіку» дуже важко назвати продовженням генерального плану.

Після правок у ДПТ передбачили громадську забудову, два виїзди на вул. Соняшникову та територію для будівництва дитячого садка. Після цього містобудівна рада підтримала проєкт.

По компанію

Приватне підприємство «Корт-Сервіс» зареєстроване у Львові на вул. Пимоненка, 7 та належить Андрієві Криницькому й Андрію Угрину. Їм також спільно належить ТОВ «Аурум сіті», яке проводить будівництво однойменного ЖК на Пимоненка, 7. Також Андрій Угрин є співвласником ще низки компаній із назвою «Аурум», які проводять ще кілька забудов у Львові та Винниках.