У колишнього поліцейського, підозрюваного в торгівлі наркотиками, арештували майно

03 Червня 2021

Суд розпорядився арештувати майно колишнього поліцейського Святослава Бурбана. Його підозрюють у співпраці з організованою злочинною групою, яку нещодавно викрило ДБР та СБУ. Відповідну ухвалу прийняв Личаківський районний суд 25 травня.

Нагадаємо, йдеться про злочинну групу поліцейських (один з яких колишній), яку нещодавно викрило ДБР та СБУ. Вони налагодили у Львові продаж важких наркотиків та психотропних речовин – амфетаміну, «Альфа PVP», метадону та героїну.

«Наші гроші. Львів» розповідали, що викрити групу вдалось за допомогою агента, якого поліцейські залучали як понятого та помічника. Згодом вони дізнались про його діяльність на користь ДБР та прокуратури і намагались сфабрикувати проти нього кримінальне провадження.

Нові прізвища

В судових ухвалах ім’я підозрюваного не розголошується, але повідомляється, що суд арештував земельну ділянку площею 8 соток, яка належала старшому оперуповноваженому відділу кримінальної поліції. Поліцейського підозрюють у зберіганні та збуті наркотиків, а стаття за якою його підозрюють, передбачає конфіскацію майна, саме тому на його майно наклали арешт.

Згідно з кадастровим номером ділянки, її власником є Святослав Бурбан, який працював у Львівському районному управлінні поліції. 1 червня 2020 року Святослав Бурбан подав декларацію перед звільненням з поліції. Ймовірно, саме він фігурує в справі як «колишній» поліцейський.

Земельна ділянка, яку арештував суд, розташована в селі Зимна Вода. Місцева сільська рада виділила Святославу Бурбану цю ділянку безкоштовно як учаснику АТО.

Раніше ми зазначали про заставу в розмірі 181 тис. грн, яку 21 травня призначили особі, яка не є поліцейським і підозрюється у збуті наркотичних речовин. В ухвалі немає фактичних обставин злочину, але у документі зазначалось, що підозрюваний «має широке коло знайомих серед службових осіб різних правоохоронних органів».

Із запиту до територіального управління державної судової адміністрації стало відомо, що 27 травня за Святослава Бурбана внесли заставу у 181 тис. грн.

Інші  підозрювані  

Раніше єдиним відомим фігурантом групи був Юрій Фок – заступник начальника відділу кримінальної поліції Львівського районного управління поліції. У Львівській обласній прокуратурі редакції повідомили, що йому також обрали запобіжний захід – тримання під вартою із можливістю внесення застави –  2,27 млн грн.

Одному із оперуповноважених застосували запобіжний захід тримання під вартою на два місяці, але передбачили заставу у 2,04 млн грн.

Також на порталі Судової влади зазначений ще один поліцейський, Денис Антонець, який працює у тому ж відділі поліції.

У територіальному управлінні державної судової адміністрації повідомили, що застави за Юрія Фока та Дениса Антонця на рахунки управління не вносились.