Зять Дубневича перекупив ділянку, де мала бути львівська вулиця

17 Травня 2021

Тарас Колодій з дружиною. Фото з Facebook

Зять голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича Тарас Колодій став новим власником земельної ділянки площею майже 1,9 га, через яку планується будівництво продовження львівської вулиці Вернадського, що мала б з’єднати Сихів з «Ареною Львів» і вул. Стрийською.

12 березня чиновники Держгеокадастру безкоштовно передали цю ділянку, формально розташовану у селі Зубра на території Солонківської ОТГ, мешканцеві Львова Олегу Дідуху. А через місяць, 13 квітня, власником став Тарас Колодій, повідомляє ZAXID.NET.

Приблизне розташування ділянки

Вулиця Вернадського тепер “впирається” в ділянку зята Дубневича (фото: Igor Stramyk)

Судячи з даних Публічної кадастрової карти, вартість ділянки – 184,1 млн грн, це близько 6,7 млн доларів США за поточним курсом. Не виключено, що у запис вкралася помилка, повідомляє видання, бо навіть зважаючи на стратегічне розташування це надто висока ціна для ділянки площею менше 1,9 га.

Із витягу із реєстру нерухомості відомо, що Колодій саме купив ділянку.

Частина цієї землі розташована у межах «червоних ліній» і там уже давно заплановане будівництво міської вулиці. Поки що призначення земельної ділянки не змінилося: її потрібно використовувати лише для ведення особистого селянського господарства.

Перший заступник начальника Держгеокадастру в Львівській області Ростислав Тхір повідомляв, що у чиновників не було підстав відмовити у виділенні земельної ділянки Олегу Дідуху, навіть попри застереження львівської мерії. За словами Тхора, у разі відмови Дідух міг би звернутись до суду, тому йому погодили безкоштовне виділення землі.

38-річний Тарас Колодій є чоловіком Богдани Дубневич, доньки теперішнього голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича. Колодій є керівником і співвласником низки компаній, якими володіє родина Дубневичів, зокрема львівських ресторанів «Вірменка», «Грушевский cinema jazz» та «Park. Art of rest».

Нагадаємо, біля «Арени Львів» Дубневичі продають 3 га за 1,9 млн доларів.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Дубневичі виставили на продаж землю біля «Арени Львів»