Чопські дороги за понад три мільйони доглядатиме депутат Ужгородської міськради

26 Березня 2021

Місто Чоп з висоти пташиного польоту. Джерело: ютуб-відео користувача Юрія Потайчука

Чопська міська рада на Закарпатті віддасть 3,36 млн грн ПП «Закарпатінвестбуд» за поточний ремонт доріг на території Чопської міської територіальної громади.

Йдеться про обслуговування вулиць, доріг та тротуарів міста Чоп та семи сіл − Есень, Петрівка, Соловка, Соломоново, Тисаашвань, Тисауйфалу та Червоне. З квітня 2021 року по листопад 2022 року підрядник «Закарпатінвестбуд» ремонтуватиме ями, зливостічну каналізацію та люки, а також перемощуватиме бруківку, замінюватиме бордюри, доглядатиме за кюветами та узбіччями.

При цьому, згідно з довідкою про обладнання, компанія «Закарпатінвестбуд» не має власної техніки, а орендуватиме її в ужгородського підприємця Михайла Семенюка. Він зареєстрований 2004 року та спеціалізується на надані в оренду вантажному автомобільному транспорті.

Про аукціон

Окрім переможця, участь в тендері взяли ще три компанії – ТОВ «Коватехбуд», ПП «Артембуд» та ПП «Євробуд-9». Під час аукціону найменшу ціну запропонувало ТОВ «Коватехбуд», яке пропонувало виконати роботи з ремонту доріг за 2 млн грн, проте тендерний комітет визнав цю пропозицію як «пропозицію з аномально низькою ціною, та пізніше відхилив, очкільки підприємство не змогло її обґрунтувати. А пропозицію компанії «Артембуд», яке пропонувало ціну у 2,6 млн грн, відхилили через неправильно складені розрахунки.

Про підрядника

Підприємство «Закарпатінвестбуд» зареєстроване 2004 року в Ужгороді на Закарпатті. Одноосібним власником компанії є Павло Маєрчик – депутат Ужгородської міської ради, член постійної комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури. Павло Маєрчик переміг під час місцевих виборів у жовтні 2020 року, балотувався від партії «Опозиційна платформа – За Життя».

Маєрчик також володіє ТОВ «Західні енергетичні системи» з продажу деревини та будівельних матеріалів. Крім того, очолює СМП «Вояж», ТОВ «Сату» та ТОВ «Мадо», які спеціалізуються на оренді приміщень. Як зазначали «Наші гроші», у 2016 році Павло Маєрчик був власником ринку площею 1,3 тис. кв. м на вул. Минайській, 16 в Ужгороді. У місцевих медіа він також фігурує як основний організатор рейдерського захоплення магазину «Корзо».

Бізнесмен та депутат Ужгородської міської ради Павло Маєрчик. Джерело: передвиборча агітація Facebook  партії ОПЗЖ

За даними проєкту Clarity, компанія «Закарпатінвестбуд» почала отримувати постійні державні замовлення з 2019 року. Загалом протягом цього періоду вона підписала договорів на 13 млн грн, з яких 10 млн грн отримала від Чопської міської ради. В основному це були прямі договори до 700 тис. грн на капітальні ремонти вулиць міста. Також минулого року фірма «Закарпатінвестбуд» виграла тендер на ямковий ремонт вулиць та доріг Чопа за 3,3 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.