Біля Франківська облаштують відпочинкову зону за 2,2 млн грн 

18 Березня 2021

Виконком Івано-Франківської міської ради замовив вуличні меблі у підприємця Ігоря Привики на 2,2 млн грн. 

До кінця березня на Вовчинецькому пагорбі облаштують відпочинкову зону з накриттями, амфітеатром для проведення освітніх подій, оглядовий майданчик з біноклем, зону для велосипедистів, дитячу лазанку, місце для вогнища та фотозону. Місце відпочинку також обладнають відеонаглядом. 

Враховуючи вказані в Prozorro дати, на виконання проєкту підрядник має всього 20 днів.

Благоустрій зеленої зони реалізовують завдяки проєкту URBforDAN в рамках Дунайської транснаціональної програми. На 85% вона фінансується Європейським союзом, на 15% – з місцевого бюджету. URBforDAN працює в напрямку змін в управлінні лісами в містах, щоб вони ставали місцями для соціалізації, відпочинку та освіти. Крім Івано-Франківська проєкт реалізовується ще в семи європейських містах.

Про ціну

В ціновій пропозиції підрядник вказує, що виготовлення та встановлення оглядових терас коштуватиме 260 тис. грн, тераси-подіуму – 248 тис. грн. За дитячу лазанку заплатять 130 тис. грн, спортивно-ігровий комплекс – 120 тис. грн, навчальну зону-амфітеатр – 60 тис грн, велонакриття – 105 тис грн, бінокль для оглядового майданчика коштуватиме 60 тис. грн. 

Фоторамка з написом «Івано-Франківськ» обійдеться у 30 тис. грн, а лавки зі спинками зроблять по 18 тис грн за кожну. Схожі вуличні меблі купували для проспекту Свободи у Львові в грудні 2020 року. Але ціна однієї лавки із встановленням була на 5 тис грн дешевшою. 

В публічних торгах на встановлення вуличних меблів взяли участь п’ятеро учасників. В ході аукціону підприємець Ігор Привика знизив цінову пропозицію на 20% від очікуваної вартості та став переможцем тендеру. З ним виконком Івано-Франківської міської ради підписав угоду 11 березня.

Про локацію об’єкту

Вовчинецький пагорб – це майже 30 га покутської височини, 300-350 метрів над рівнем моря, з похилими схилами та пласкою поверхнею. Розташований на північний схід від міста, це єдиний міський ліс у Івано-Франківську, який займає 75,5% від загальної площі гір, та рекреаційні стежки протяжністю 1,8 км. 

Територія розділена у підпорядкуванні між Вовчинецькою сільською радою та Івано-Франківським лісгоспом. 90% території віднесено до зони обмеженого туристичного використання і тільки 10% планується освоювати.

Про переможця

Ігор Привика зареєстрований як приватний підприємець з липня 2012 року в селі Довгополе Івано-Франківської області. За даними проєкту Clarity, з 2016 року він уклав  55 договорів на 8,62 млн грн, з них 51 – з Путильським лісгоспом. 

Основний вид діяльності підприємця – будівництво мостів і тунелів. Рекреаційна зона на Вовчинецькому пагорбі – це перший проєкт такого масштабу, який виконає підприємець. До цього найбільша угода Ігоря Привики була укладена на 660 тис. грн, тоді підприємець ремонтував дерев’яний міст.