Керівницю «Архітектурно-будівельного нагляду» на два місяці посадили під домашній арешт

27 Січня 2021

Фото: Львівська обласна прокуратура

Галицький районний суд Львова призначив очільниці ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд» Наталії Юзич запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 21 березня 2021 року. До цього часу її також відсторонили від посади.

Наприкінці січня виконувачку обов’язків директора львівського комунального підприємства «Архітектурно-будівельний нагляд» Наталію Юзич затримали за підозрою в отриманні хабаря. За версією правоохоронців, посадовиця вимагала 500 доларів за узаконення самовільно реконструйованих будівель в центрі Львова. Керівницю затримали одразу після отримання цих грошей.

Кримінальне провадження відкрили за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою. Посадовиці загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність до трьох років.

Наталія Юзич працює в ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд» з 2000 року. Підприємство спеціалізується на інвентаризації комунального майна та розробці проєктно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію.

За даними минулорічної декларації, Наталії Юзич належить будинок та земельна ділянка Бережанах Пустомитівського району, а також ділянка у Львові. Затримана посадовиця має дві машини – Toyota Land Cruser Prado 2013 року випуску за 600 тис. грн та Mitsubishi Outlander 2006 року випуску за 150 тис. грн. Вона також зберігає 350 тис. грн та 18 тис. доларів готівкою.