Дві підприємиці третій рік розігрують тендери на харчування дітей в Ужгороді

14 Січня 2021

Фото умовне. Джерело: kaniv-rada.gov.ua

Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 має намір підписати договір із підприємицею Наталією Павленко, яка надаватиме послуги із харчування учнів. Причому документи і переможця, і однієї із конкуренток готувала одна людина.

Так, участь в закупівлі взяло дві підприємиці із Ужгорода та дві – із Дрогобича Львівської області. І якщо на документах львів’янок не має однакових дефектів, які можуть виникнути при скануванні чи друці на одній техніці, то в ужгородських підприємиць вони є – ідентичні крапки в одному місці.

Зареєстровані в Ужгороді Наталія Павленко і Катерина Лайош змагались за підряди від цієї школи і в попередні роки. Втім тоді, у 2018-2019 роках, вони тричі приходили на торги лише удвох, а тому навіть не знижували цінові пропозиції. Постійно перемагала, як і цього разу, Наталія Павленко. На їхніх документах також були однакові плями, – це означає, що учасники могли узгоджувати свою поведінку, порушуючи конкурентне законодавство.

Відкрийте зображення у новому вікні, щоб роздивитись ближче

Про тендер

У разі підписання договору із Наталією Павленко, то за 397 тис. грн вона готуватиме їжу для учнів 1-11 класів пільгових категорій, які потребують соціальної підтримки. У ціну входить певна кількість сніданків, обідів і підвечірків. Наприклад, один із обідів складатиметься із супу картопляного із бобовими, плову із яловичини, салату із капусти із зеленим горошком, чаю та хлібу. Ціна обіду становитиме менше 15 грн, а за сніданку – приблизно 9 грн, підвечірку – 3,5 грн.

Про переможця

Наталія Павленко зареєструвалась підприємицею понад 20 років тому. За даними Clarity, з 2017 року вона отримала від Ужгородської ЗОШ №12 замовлень на 1,7 млн грн, а школи №19 – ще понад 2 млн грн. Найчастіше в закупівлях вона зустрічалась саме з Катериною Лайош.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.

Читайте нас в Instagram і Telegram