ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

28 Грудня 2020

Протягом 21-25 грудня бюджетні установи в п’яти областях Західної України підписали понад 1 100 договорів на 264 млн грн за спеціальною процедурою для боротьби з COVID-19. Минулого тижня на аналогічні закупівлі витратили майже таку ж суму — 265 млн грн.

Угод на найбільшу суму підписали на Львівщині – 71 млн грн. Приблизно однаково витратять на подолання епідемії у Чернівецькій та Івано-Франківській областях — 59,7 та 59,1 млн грн відповідно. На Закарпатті за такими закупівлями підрядники отримали держзамовлень на 38 млн грн, а найменше грошей виділили у Тернопільській області – 35 млн грн.

Найбільшими закупівлями тижня стали:

  1. Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА замовив п’ять рентгенівських систем моделі Moviplan у ТОВ «Медіпрайм». Загальна вартість контракту 24,2 млн грн, тобто один аппарат коштуватиме 4,85 млн грн. У комплектацію рентгену входитимуть: радіографічний стіл та вертикальна стійка знімків, рентгенівський генератор, плоскопанельний детектор, робочі місця оператора і лікаря та медичний принтер. ТОВ «Медіпрайм» належить колишньому водієві й раніше продавало аналогічний апарат у Тернопільську лікарню, але тоді його вартість була 4,5 млн грн.
  2. Івано-Франківська клінічна інфекційна лікарня придбала обладнання для проведення ПЛР- тестування. Замовили чотири ампліфікатори (прилади для проведення тестувань) за 800 тис. грн кожна, дві автоматичні станції Versa 1100 для екстракції нуклеїнової кислоти по 2,5 млн грн, дві шафи біобезпеки для роботи з реагентами за 200 тис. грн та 50 тис. грн, а також паровий стерилізатор за 100 тис. грн. Всього обладнання обійшлось лікарні у 8,5 млн грн, а контракт підписали із ТОВ «Некст Левел Діагностикс».
  3. Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА провів цього тижня ще одну дороговартісну закупівлю. Цього разу установа замовила апарати для ультразвукової діагностики на 8,47 млн грн, а постачальником буде ТОВ «Протек солюшнз Україна». Замовили також п’ять УЗД-апаратів моделі Logiq E, а їхня ціна дорівнює 1,69 млн грн за штуку.
  4. Львівський лабораторний центр придбав реактивів для проведення ПЛР-тестів у компанії ТОВ «Софт Медікал». Реагенти на 7,69 млн грн доставлять до кінця року. За ці кошти лабораторний центр отримає 641 упаковку реагентів для виявлення коронавірусу в клітинах (по 96 у кожній) за 6 тис. грн/упаковка. А також ще стільки ж реагентів для виділення РНК та ДНК з біологічного матеріалу, також по 6 тис. грн.
  5. Територіальне медичне об’єднання МВС у Львівській області оновить систему киснепостачання у лікарні Міністерства внутрішніх справ за 6,4 млн грн. Підрядником стало ТОВ «Алві Лайн. Фірма поставить систему, яка включає в себе кисневий генератор, два повітряні компресори, кисневу рампу, а також проведе 50 розеток з медичним киснем у палати.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

Читайте нас в Instagram і Telegram