Районна лікарня на Закарпатті переплатить 140 тис. грн за захисні костюми

28 Грудня 2020

Фото з сайту Правда Ірпеня

Берегівська центральна районна лікарня імені Бертолона Ліннера замовила захисні костюми по 380 грн, хоча імпортер товару ТОВ «Архонт Медика» пропонує їх по 240 грн. Медики підписали договір з підприємцем Антоном Крегулом на 380 тис. грн, хоча могли б зробити аналогічне замовлення в імпортера на 240 тис. грн. А відтак – зекономити 140 тис. грн.

Заклад придбає тисячу багаторазових захисних костюмів Microsafe-CA-506 розміру XL турецького виробництва «Steril Saglik Urunleri». Їхнім імпортером в Україні є київська компанія «Архонт Медика». У фірмі редакції розповіли, що такі костюми коштують 240 грн, а доставку «Новою поштою» оплачує компанія. Наразі «Архонт Медика» має в наявності приблизно 1,7 тис. костюмів.

За такою ж ціною костюми в імпортера наприкінці листопада придбала ДУ «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Закарпатській області». Заклад замовив 600 костюмів Microsafe-CA-506 розміру XL на 144 тис. грн. Також по 240 грн у фірми «Архонт Медика» такі костюми придбала чернівецька міська дитяча поліклініка.

Інші постачальники пропонують модель Microsafe-CA-506 дорожче, аніж імпортер. Наприклад, ПП «Поланд плюс» продав їх по 310 грн Коростенському районному центрові первинної медико-санітарної допомоги на Житомирщині. А Монастирищенська центральна районна лікарня у Черкаській області замовила їх по 318 грн в підприємця Романа Хмари.

Підприємець Антон Крегул пояснив редакції, що його ціна 380 грн за костюм зумовлена тим, що він придбав їх не в імпортера «Архонт Медика».

«Ми купували костюми в іншої фірми, а так чи інакше кожна фірма комерційна, націлена на прибуток. А з компанією «Архонт Медика» ми не співпрацюємо. Два тижні тому, коли ми закуповували цей товар, такої кількості костюмів в них не було», − зазначив підприємець.

Про постачальника

Антон Крегул зареєстрований як підприємець 2004 року в Тячівському районі на Закарпатті. Спеціалізується на оптовій торгівлі медичними та ортопедичними товарами. Він також є співзасновником ТОВ «Мед лайн груп», компанії з продажу фармацевтичної продукції.

Протягом 2019-2020 років підприємець отримав державних замовлень на 382 тис. грн, враховуючи поточну угоду.

Читайте нас в Instagram і Telegram

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

Освітяни Закарпаття переплатять майже мільйон за «нестандартні» антисептики