Суд дав рік умовно директорові фірми, яка завдала майже 1 млн грн збитків Політехніці

23 Грудня 2020

Фото з сайту inlviv.in.ua

Суд призначив один рік іспитового терміну директорові ТОВ «Сомиг ЛТД» Володимиру Мястковському, який завдав збитків майже на мільйон гривень при проведенні ремонту підземного переходу «Львівської політехніки» на вул. Степана Бандери, 12 у Львові.

Джерело: вирок Галицький районний суд міста Львова від 9 грудня.

«Сомиг ЛТД», де Мястковський не лише директор, а й і власник, перемогло у тендері «Львівської політехніки» та ремонтувало підземний перехід на вул. Степана Бандери, 12 у Львові. Загальна вартість ремонту підземного переходу мала становити понад 9 млн грн.

Як встановило слідство, він підписав акт приймання виконаних робіт, де були неправдиві дані про використання спеціальної смоли. Фірма мала придбати гідроструктурної, трьох- та чотирьохкомпонентної смоли на понад 1 млн грн. Отримані від навчального закладу гроші перерахували фірмі із ознаками фіктивності, а взамін купили двокомпонентну смолу на менше, ніж 43 тис. грн, яку і використали при ремонті переходу.

Таким чином, згідно висновків спеціаліста Західного офісу Держаудитслужби, фактичні збитки державі становили майже 992 тис. грн.

Згідно з вироком суду, який фактично затвердив угоду про визнання винуватості між Володимиром Мястковським та прокуратурою, після повідомлення про підозру обвинувачений «забезпечив проведення у липні 2020 року додаткових робіт по об`єкту». Проте, відповідно до висновку експерта, остаточна сума завищення вартості робіт з ін`єктування швів, тріщин, цегляних пройомів підземного переходу становила понад 247 тис. грн.

Цивільний позов прокурора в інтересах університету на цих 247 тис. грн залишили без розгляду, бо начальний заклад відмовся від претензій, оскільки збитки «відшкодували у повному обсязі». Як пояснили в прес-службі Прокуратури Львівської області, підрядник виконав додаткові роботи на цю суму.

Суд визнав директора «Сомиг ЛТД» винним у службовому підробленні та привласненні майна, призначивши 5 років позбавлення волі зі штрафом у 4,25 тис. грн. Однак звільнив від ув’язнення із встановленням одного року іспитового терміну. Після набрання вироком законної сили йому повернуть 168 тис. грн застави.