Лікарня на Буковині вкладе два мільйони в окремі вбиральні для пацієнтів з COVID-19

22 Грудня 2020

Фото ілюстративне (джерело: dobronews.city)

Новоселицька районна лікарня у Чернівецькій області спрямує 2 млн грн на ремонт терапевтичного відділення, де лікують хворих на коронавірус. Підряд отримав підприємець Василь Кришмару.

Як розповів редакції головний лікар Валерій Калараш, у кожній палаті відділення зроблять окрему вбиральню – туалет, біде та душову кабіну. До цього часу хворі на коронавірус користувалися загальним туалетом, окремі санвузли для пацієнтів з COVID-19 є лише в інфекційному відділенні.

«У терапевтичному відділенні дуже складні умови з вбиральнею. А сюди ж поступають і люди з підозрою на коронавірус, вони можуть заразитися в лікарні, якщо будуть користуватися спільним туалетом. Тому хочемо зробити все окремо, щоб людина могла відчувати себе людиною», − зазначив Валерій Калараш.

Роботи завершать до кінця цього року. На час ремонту частину пацієнтів, в палатах яких роблять ремонт, перевели в інфекційне відділення.

Новоселицька районна лікарня приймає хворих на коронавірус з березня. З цього часу медики спрямували 13,5 млн грн за спрощеною «ковідною» процедурою. Поточна угода – друге найбільше замовлення лікарні. Перше місце посідає закупівля рентген-апарату ІМАХ за 2,4 млн грн у ТОВ «Мед Ексім».

Про підрядника

Василь Кришмару зареєстрований як підприємець 2018 року в Герцаївському районі. Спеціалізується на будівництві. Поточна угода – єдине державне замовлення для підприємця протягом цього періоду.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.