Дитячий санаторій в Трускавці замовив у колишнього «свободівця» маски вдвічі дорожче за інших

17 Грудня 2020

фото: pediatricapta.org

Дитячий спеціалізований санаторій «Джерело» Міністерства охорони здоров’я України підписав договір на закупівлю медичних масок значно дорожче, ніж більшість інших установ області.

За контрактом, укладеним із ТОВ «Медкомплекс» 14 грудня на суму 70 тис. грн, санаторій придбає 15 тисяч тришарових медичних масок за 4,75 грн за штуку. Сьогодні це вже значно дорожче, ніж купують інші бюджетні замовники у Львівській області. Наприклад, Розвадівський центр забезпечення закладів освіти і культури закупить аналогічний товар майже на 40% дешевше — по 3 грн/шт.

Майже вдвічі дешевше маски замовляє Городоцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги та Дрогобицька міська поліклініка. Ці медзаклади підписали контракти 11 грудня і отримають маски по 2,5 грн за одиницю.

Крім того, варто зазначити, що обсяги замовлень майже в усіх цих установ були меншими, ніж у санаторію «Джерело», що могло б вплинути на ціну.

Про замовника

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки такий товар передбачений постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів пандемії Covid-19.

У листопаді санаторій вже замовляв у ТОВ «Медкомплекс» маски на 47,5 тис. грн, а їхня ціна була такою, як у цій закупівлі. Всього за спецпроцедурою санаторій «Джерело» уклав 34 контракти на понад 1 млн грн.

Про постачальника

ТОВ «Медкомплекс» зареєстровано у Львові. Фірмою володіють Ніна Шенгофер та Володимир Барковський. Ніна Шенгофер також є директором Львівської обласної державної науково-виробничої корпорації «Медтехніка», засновником якої є Міністерство охорони здоров’я. А Володимир Барковський раніше був депутатом Пустомитівської районної ради від ВО «Свобода».

З початку 2020 року фірма отримала понад 300 замовлень на 8 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.