ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

Найбільше коштів витратять на Львівщині та Буковині – 33,6 та 29,5 млн грн відповідно.
14 Грудня 2020

Протягом 7-11 листопада бюджетні установи в п’яти областях Західної України підписали 963 договори на 135 млн грн за спеціальною процедурою для боротьби з COVID-19. Минулого тижня на аналогічні закупівлі витратили 170 млн грн.

Найбільше коштів витратять на Львівщині та Буковині – 33,6 та 29,5 млн грн відповідно. Третє місце в рейтингу посідає Тернопільська область з 26,2 млн грн. На Закарпатті для подолання коронавірусної інфекції спрямували 23,4 млн грн, а найменше грошей виділили у Івано-Франківській області – 22,3 млн грн.

Найбільшими закупівлями тижня стали реконструкції систем киснепостачання, рентген-апарат, фармацевтичні препарати та антисептики.

  1. Івано-Франківська міська клінічна лікарня №1 розширить кисневе постачання за 4,8 млн грн, про що раніше писали «Наші гроші. Львів». Договір підписали із київською компанією ТОВ «Кріо-Мед-Сервіс». Додаткові мережі проведуть у терапевтичне відділення, реанімацію та відділення невідкладної медичної допомоги. Після завершення робіт (у березні 2021 року) доступ до кисневих точок матимуть 180 з 200 ліжок. Наразі кисень під’єднаний до 77 ліжок, медики також використовують кисневі концентратори. Також для розширення кисневої системи на території лікарні встановлять газифікатор кисню і кисневу стаціонарну станцію.
  2. Ще одним медзакладом з Івано-Франківська, який замовив послуги з розширення кисневої мережі стане обласний перинатальний центр. За контрактом, вартість робіт становитиме 3,9 млн грн, а підрядником стане ТОВ «Лідер-Плюс». У пологовому центрі ці роботи завершать до кінця 2020 року.
  3. Львівський пологовий клінічний будинок №1 придбає рентген-установку моделі MobileDaRt Evolution MX8 виробництва японської компанії Shimadzu. Це пересувна рентген-система, яка дозволяє проводити знімки прямо в палаті. Його ціна для пологового будинку становитиме 3,7 млн грн. Дещо дешевше такий апарат купували на відкритих торгах у Маріупольській лікарні, там його ціна 3,6 млн грн.
  4. Львівський фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр або ж Центр легеневого здоров’я 7 грудня підписав договір із ТОВ «Ворвартс фарма» на закупівлю ліків, переважна більшість яких антибіотики. Їхня ціна — 3,3 млн грн.
  5. Управління освіти Чернівецької міської ради замовило у приватної підприємиці Ірини Завадовської антисептичного засобу на 3,32 млн грн. За ці кошти бюджетна установа отримає понад 22 тис. літрів «Buksept» по 149 грн/л. Це перший договір Ірини Завадовської на антисептичні засоби. В минулому році Чернівецький відділ освіти підписав з Завадовською контракт на постачання фруктових соків на 1,83 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.